Svagt hockeyutbud denna dag och kommande natt. Det är bara två matcher på menyn i NHL. Men en match jag lägger fokus på är när hemmalaget Anaheim Ducks tar emot formsvaga och jumbon i Western Conference Edmonton Oilers. Ducks som har vilat ett gäng dagar medan Oilers är back to back. Har Oilers något som helst att hämta mot Ducks?

  • Match: Anaheim Ducks – Edmonton Oilers
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,95 bet365
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 11/12, 04:00

Ducks har en ruggigt bra form för stunden. Nu senaste besegrades Winnipeg Jets på bortaplan med 4-3 efter förlängning. Med den segern innebar Ducks fjärde raka seger och laget har tagit poäng i åtta av sina tio senaste matcher. Med en statistik på sju segrar och tre förluster, 7-2-1.
Via segrarna på slutet har Ducks behållit sin första plats i Western Conference med fyrtioen poäng efter tjugonio spelade omgångar. Inte nog med att laget leder sin Conference öser även Ducks in mål. Med hela åttiofem gjorda mål framåt är det fjärde bäst i Westen Conference. Det gör att Ducks snittar 2,93 mål per match. Målskillnaden är däremot inte så imponerande för att leda en tabell. Med endast plus sex gjorda mål och målskillnaden på 85-79 snittas lagets matcher på 5,65 mål per match.
Hemma i Honda Center är Ducks otroligt starka. Med nio segrar på lagets femton första hemmamatcher och totalt tjugoen inspelade poäng är Ducks Western Conference fjärde bästa hemmalag.
På hemmaplan har Ducks öst in mål men även släppt in en hel del. Med en målskillnad på 41-39 snittas lagets hemmamatcher på 5,33 mål.
Ducks vann sin senaste hemmamatch mot Philadelphia Flyers med 5-4 efter straffar och laget tog sin fjärde seger på dom fem senaste hemmamatcherna.

Ducks kommer till spel utan:
J. LaBarbera
F. Beauchemin
C. Perry
D. Heatley
B. Lovejoy
E. Brewer
J. Gibson
S. Souray

anaheim_ducks_200x113 V.S edmonton_200x200

Oilers har det fortsatt tungt och trots att laget äntligen fick bryta sin förlustsvit på elva raka förluster mot San Jose för två omgångar sedan på hemmaplan genom att vinna med 2-1. Men natten mot idag var det dags för returmöte på bortaplan. Där blev det förlust direkt igen, trots att Oilers lyckades kvittera till 2-2 var det sen slut på det roliga och laget föll med 5-2.
Det var Oilers elfte förlust på lagets tolv senaste matcher.
Med Oilers form är det inte oväntat att laget ligger sist i Western Conference. Med endast nitton poäng efter tjugåtta spelade matcher är det fyra poäng upp till närmsta lag och hela femton poäng upp till slutspel.
Problemet är till stor del försvaret och med HELA nittiosex insläppta mål på dessa matcher är det näst sämst i Western Conference och laget snittar 3,42 mål bakåt per match.
Bortaspelet är inte heller en rolig del för Oilers denna säsong. Laget har endast två segrar på bortaplan och med endast åtta inspelade poäng på tretton bortamatcher är Oilers även här Western Conference sämsta lag.
Med en målskillnad på 29-49 är det också sämst och ger ett snitt på sex mål per match.
Oilers kommer till spel med sex raka förluster på bortaplan.

Oilers kommer till spel utan:
B. Gordon (spelar ev inatt)
N. Nikitin
B. Pouliot

Säsongens första möte.
På lagens tio senaste bataljer har Ducks åtta segrar och Oilers två. Noterbart är att lagens fem senaste möten har slutat med minst fem mål.
I Honda Center har Ducks fyra raka segrar. Noterbart är att lagens tre senaste möten i Honda Center har innehållit minst fem mål.

Ducks bör bara köra över Oilers?
Mycket som talar för det då Oilers har otroligt stora problem. Men jag väljer istället överspelet.
Detta på grund av att Ducks går som tåget och är otroligt starka för stunden. Trots att laget saknar massvis av spelare bland annat två målvakter och tre backar. Men trots det öser laget i mål. Defensiven får dock slita hårt och Ducks har släppt in elva mål i lagets tre senaste matcher vilket är Oilers enda chans inatt.
Oilers har ett katastrofalt försvarsspel och målvaktsspelet fungerar inte alls. Nu ställer Oilers även V. Fasth i kassen och han har inte imponerat under säsongen.
Ett Oilers som har en form som är en katastrof och laget släpper in otroligt mycket mål. Att vara back to back i Honda Center är då inget drömscenario och Oilers offensiv måste leverera om det ska bli poäng.
Därmed lär vi få en fartfylld match med mängder av skott och målchanser.
Ducks målform mot Oilers försvarsspel gör att jag hugger överspelet.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 1,95 hos bet365.