Plockar ett objekt från västkusten också. The Pond, numera Honda Center, står som spelplats när Anaheim Ducks tar emot Columbus Blue Jackets där hemmalaget får gälla som hyfsade favoriter. Testar ytterligare en spelarspecial även om det förra bidraget inte gick hem. Den här liraren trivs väldigt bra mot nattens motstånd, levererar han på nytt?

  • Sport: Ishockey
  • Liga: NHL
  • Match: Anaheim Ducks – Columbus Blue Jackets
  • Spel: Teemu Selänne över 0,5 poäng
  • Odds: 1,60 @ Betsson
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 04.00

Ducks har inlett säsongen på ett starkt sätt. Man har ett par vassa lirare framåt och en hyfsad balans i övrigt, men framförallt så har en gammal nykomling i svensken Viktor Fasth varit lysande i målet de gångerna han har fått chansen. Ankorna toppar sin division efter 4 raka segrar och har endast Chicago framför sig i western conference. Något mer dystert för Blue Jackets del som inte är alltför framgångsrika den här säsongen heller. Man är det laget i ligan som har skrapat ihop allra minst poäng så här långt och man lär nog tillhöra den nedre delen av tabellen när vi sammanfattar årets grundserie.

Ducks kommer till spel utan backen Cam Fowler. Blue Jackets har frågetecken på Brandon Dubinsky och Artem Anisimov.

The finnish flash är nog inte lika snabb på rören längre, men han fortsätter att producera poäng i mängder även efter att ha passerat 40-strecket. Teemu Selänne toppar lagets interna poängliga med 15 poäng (4+11) på 14 matcher och är en bidragande orsak till lagets framgångar så här långt. Tror inte att hans kropp har mått sämre av en något kortare grundserie.

Något negativt att han inte testar bössan alltför ofta men de gamla handlederna gör nytta på annat sätt då han har visat prov på ett antal fina spel under säsongens gång och jag förväntar mig att han kommer hinna servera någon lagkamrat under de 16-17 minuterna han får spela. Noterbart är att finnen har gjort poäng i 8 raka matcher mot kvällens motstånd. Sergei Bobrovsky startar i målet för Columbus med ett snitt på nästintill 3 insläppta mål/match. Laget i helhet har släppt in 3,13 mål/match under pågående säsong.


I en match där oddsen är något tråkiga på hemmalaget så lockas jag mer av det här poängspelet. Spelar på att Teemu Selänna står för minst en poäng inatt.

/Puyol