Nya matcher i National Hockey League. Inatt blir det en sprakande tillställning när Anaheim Ducks möter Chicago Blackhawks i Honda Center. Ducks spelar sin tredje match på fyra dagar och Blackhawks kommer med en tung förlust. Lagens fem av sex senaste möten har slutat med en bortaseger. Blir fallet även så inatt?

  • Match: Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Blackhawks 
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 31/1, 04:00

Ducks kommer spela sin tredje match på fyra dagar. Inte nog med det så har det inte varit vilket motstånd som helst. Först Canucks på bortaplan, seger 4-0. Det följdes upp med en tung 6-3 förlust på bortaplan mot San Jose Sharks i natten mot idag.
I övrigt är det inget fel på Ducks form. Laget har åtta segrar på sina tio senaste, 8-2-0.
Med en sån stark form och poängskörd på slutet fortsätter Ducks att toppa Western Conference. Laget står på sjuttio poäng efter fyrtionio matcher och är två poäng före Nashville Predators.

Ducks är ett utav NHL’s bästa hemmalag. Man har hittills på sina tjugosex hemmamatcher plockat trettionio poäng. Det gör att Ducks är Western Conference tredje bästa hemmalag.
Ducks vann i sin senaste hemmamatch mot Calgary Flames. Segern innebar Ducks fjärde raka seger på hemmaplan.

Ducks kommer till spel utan:
E. Brewer (spelar troligen inatt)
S. Souray

anaheim_ducks_200x113V.S chicago_blackhawks_200x200

Blackhawks har däremot haft ett lugnare spelschema. Laget är nu ute på en road trip i Kalifornien och ska möte Kings, Ducks och Sharks. Det började med en match efter uppehållet, och då mot Los Angeles Kings. En match som Blackhawks länge ledde om vartannat, men Kings vände på steken och gick från 2-3 till 4-3 under matchens sista sju minuter.
Förlusten innebar att Blackhawks förlorade sin femte match på lagets tio senaste, 5-5-0.
Med en form som går lite upp och ner lyckas inte Blackhawks komma ikapp lagen som är allra högst  i tabellen. Blackhawks har efter fyrtioåtta matcher tagit sextiotvå poäng och ligger på en fjärde plats i Western Conference.

Bortaspelet har varit stabilt från Blackhawks sida. Laget har vunnit merpartern av sina bortamatcher har tagit tjugonio poäng på bortaplan. Det gör Blackhawks till Western Conference fjärde bästa bortalag.
Blackhawks förlorade som sagt sin senaste bortamatch och det innebar lagets tredje förlust på bortaplan på sina fem senaste bortamatcher.

Blackhawks kommer till spel utan:
K. Versteeg
D. Carcillo
T. Van Riemsdyk

Säsongens tredje batalj.
Det första mötet spelades i Chicago. Där vann Ducks en målsnål tillställning med 1-0. Noterbart att Ducks satte det avgörande målet med knappt åtta minuter kvar av matchen i spel i numerärt underläge.
Blackhawks fick däremot revansch i det senaste mötet, då laget vann med 4-1 i Honda Center.
På dom tio senaste mötena har det resulterat i sex segrar för Ducks och fyra för Blackhawks.
Dom fem senaste mötena i Honda Center har slutat med två segrar för Ducks och tre för Blackhawks. Noterbart är att Blackhawks har två raka segrar i Honda Center.

Ett grymt hemmalag mot ett nästan lika bra bortalag.
Ducks kommer till spel back to back. Laget gick en hård och tuff match mot San Jose Sharks på bortaplan. En match som Ducks även förlorade med 6-3 efter en katastrofal andra period, förlust 5-0. Blackhawks föll även dom sist och på ett snöpligt vis. Men laget har vilat ett par dagar och har kunnat resa lugnt och sansat vidare till det här mötet. Ett möte som betyder mycket för båda lagen. Framförallt för att hävda sig i Western Conference men även för att bygga ett starkare självförtroende. Det talar för Blackhawks till stor del då laget är utvilat, revanschlystat och trivs bra i Honda Center. Två raka segrar på bortaplan mot Ducks och tre segrar på dom fem senaste bortamötena.
Medan Ducks går sin tredje match på fyra dagar och bör kunna ha något tunga ben.
Det ska ett taggat Blackhawks utnyttja och laget behöver segrar framöver för att kunna vinna Conference-titeln.
Mitt spel blir Blackhawks som segrare inklusive övertid och straffar till 1,95 hos bet365.