NHL närmar sig slutet av kvartsfinalerna. Inatt har två lag chansen att avancera till konferens finalen. Ett av dessa två lag är Anaheim Ducks. Laget har tagit ett järngrepp mot Calgary Flames och har 3-1 i matchserien och Flames har otroliga problem att få stopp på Ducks offensiv. Fortsätter målen att trilla in för lagen i match 5?

  • MatchAnaheim Ducks – Calgary Flames
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,02  @ Betsafe
  • Insats 3/5 units
  • Spelstopp: 11/5, 04:00

Startande målvakter:
Ducks:
Flames:

anaheim_ducks_200x113V.S calgary_flames_200x200

09.05.15NHLCalgary FlamesAnaheim Ducks2 : 4
06.05.15NHLCalgary FlamesAnaheim Ducks4 : 3
(3 : 3)
04.05.15NHLAnaheim DucksCalgary Flames3 : 0
01.05.15NHLAnaheim DucksCalgary Flames6 : 1

Tre av fyra kvartsfinaler har passerat över 5.5 mål. Ser vi över hela säsongen mellan lagen har sju av nio matcher passerat över linan.

Vi börjar med att gå igenom föregående möte. En match som spelades inne i Scotiabank Saddledome och Ducks tog ledningen tidigt i den första perioden efter ett powerplay. Det dröjde däremot inte lång tid innan Flames hade vänt på steken och höll liv i slutspelsserien. Det blev period två och tiden tickade på. 16:42 kom dock det viktiga 2-2 målet från Ducks och inte nog med fick laget med sig ett viktigt powerplay inför slutperioden. Ett powerplay laget än en gång tog tillvara på och satte matchavgörande 3-2. Under slutminuten spikades slutresultatet 2-4 och Ducks gick fram till en 3-1 ledning i matchserien.

Summerat från matchserien är att Ducks har varit otroligt farliga framåt och har öst in mål. Flames har haft stora bekymmer att stå emot Ducks offensiv samt powerplay. Det har kostat laget massivs av insläppta mål och Flames släpper in minst tre mål i varje match är det svårt att vinna matcher.
Ducks har visat att laget är större, tyngre och betydligt starkare än Flames och när Flames verkar ha en chans in i matchen dunkar Ducks in ännu en växel och drar ifrån.

Ducks kommer till spel utan:
S. Souray

Flames kommer till spel utan:
P. Byron (spelar ev inatt)
L. Smid
M. Giordano

_______________________________________________________________________________________________________

Flames offensiv måste fungera om slutspelsdrömmen ska leva vidare.
Offensiven har varit det avgörande under matchserien och ska Flames har inte haft någon melodi att få stopp på lagets offensiv under fyra matcher. Sexton insläppta mål på fyra matcher säger en del samt att Ducks har gjort minst tre mål i samtliga matcher.
Flames har bara en melodi att få stopp på Ducks och det är att svara med att ösa på framåt och göra fler mål än just Ducks inatt.
Mellan lagen blir det alltid matcher i ett högt tempo, målchanser och oftast en hel del skott på mål. Inget av lagen tvekar på att dra ner på offensiven och med Ducks målform och i stort sett utan skador, och spel på hemmaplan kommer laget inte vilja hålla igen med en på hejande hemmapublik.
Spelbolagen envisas fortfarande att behålla över två gånger degen på överspelet och med sju av nio matcher under säsongen passerat över linan känns det inte som läge att låta bli inatt.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,02 hos Betsafe.