En match i nattens NHL och det är ett utav NHL’s giganter som möter ett bottenlag. Jag talar givetvis om Anhaheim Ducks som tar sig an Arizona Coyotes. Ett Ducks som inte fått till spelet under säsongen men har börjat hittat spelet alltmer och är nu uppe i fyra raka segrar. Medan Coyotes har stora bekymmer i försvaret med fyra insläppta mål senast och bara ett framåt trots cirka fyrtio skott på mål. Väntas det en stabil hemmaseger inne i Honda Center?

  • MatchAnaheim Ducks – Arizona Coyotes 
  • Liga: NHL
  • Speltips: Ducks över 3,0 mål
  • Odds: 2,23 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 10/11, 04:00

Startande målvakter:
Ducks:
Coyotes:

Ducks har inlett säsongen mindre smickrande och har bland annat blivit nollade i fem av sina fjorton spelade matcher. I det stora hela har målskyttet varit hackande under mest hela säsongen. Däremot ser den delen ut att vara på väg att byta trend. Det på grund av att Ducks har börjat hittat målet och förutom 1-0 segern över San Jose Sharks på bortaplan senast har Ducks gjort tolv mål på dom fyra senaste matcherna. 
I och med segern senast tog Ducks sin fjärde raka seger och klättrade upp på en elfte plats i Western Conference.

Hemma i Honda Center är Ducks ett utav NHL’s bästa hemmalag. Efter att laget förlorade sina fem tre första hemmamatcher och med bara ett mål framåt på dessa tre har nu skutan vänt. Ducks har vunnit fyra raka hemmamatcher och målen har börjat trillat in. Totalt femton mål i dessa fyra segermatcher.
Det ger laget en poängskörd på nio pinnar och Ducks är Western Conference sjunde bästa hemmalag.
I den senaste hemmamatchen besegrades Columbus Blue Jackets med 4-2.

Ducks kommer till spel utan:
K. Helgesen (spelar ev inatt)
R. Rakell (spelar ev inatt)
J. Sekac
S. Despres
N. Thompson

anaheim_ducks_200x113 V.S arizona_coyotes_200x200

Coyotes fick stryk även sist när laget gästades av New York Rangers på hemmaplan. Trots att hemmalaget skickade iväg fyrtio skott på mål dröjde det till 19:55 i den tredje perioden innan målnollan spräcktes. Matchen slutade 1-4 och Coyotes förlorade för tredje gången på dom fyra senaste matcherna. I dessa matcher har försvars och målvaktsspelet inte fungerat. Det har blivit hela sexton insläppta mål och målvakten M. Smith blev utbytt sist.
Formen sviktar alltså neråt och utan poäng kommer det inte blir slutspel för Coyotes. (vilket är föga troligt oavsett) Laget har spelat ihop tretton poäng efter tretton matcher och ligger på en tionde plats i Western Conference.

Nio poäng av tretton har däremot tagits på bortaplan av Coyotes. Laget föll i sin senaste bortamatch mot Boston Bruins med hela 0-6. Men har annars tagit fyra segrar av sju möjliga. Det gör Coyotes till Western Conference femte bästa bortalag.

Coyotes kommer till spel utan:
N. Grossmann (spelar ev inatt)
A. Vermette (spelar ev inatt)
S. Elliott (spelar ev inatt)
J. Vitale
C. Pronger (inte spelat sen 2011)

Ett möte har skett under säsongen.
Den matchen spelades och i Kalifornien och inne i Honda Center. Matchen slutade med en bortaseger för Coyotes och hela 4-0 i slutresultat.
Lagens tio senaste möten har resulterat i sex segrar för Ducks och fyra för Coyotes.
I Honda Center brukar Ducks ha det svårt mot Coyotes på senare tid. Lagens fem senaste möten där inne har slutat med två segrar för Ducks och tre för Coyotes.

Kommer Ducks fortsätta producera mål medan Coyotes fortsätter spela dåligt försvarsspel?
Ducks börjar gå att känna igen efter den svaga inledningen av säsongen. Laget är nu uppe i fyra raka segrar och har även fyra raka segrar på hemmais. Målen börjar ramla in och på hemmaplan är offensiven för stunden glödhet. Hela femton gjorda mål på dom fyra senaste hemmamatcherna. Det finns goda möjligheter att den offensiven fortsätter att spetsas på när Coyotes gästar. Ett Coyotes som är på väg neråt i formen och försvars och målvaktsspelet blir allt sämre och sämre. Nitton insläppta mål på dom fem senaste matcherna och skador på försvarsspelare bådar inte gott. Viktige N. Grossmann är frågetecken inför mötet och formen på målvakterna går att diskutera.
Med ett Ducks på uppgång med en stekhet hemmaform och offensiv mot ett försvagat och svajigt Coyotes på nedgång känns det som att Ducks ska klara av att lösa linan över 3,0 mål i nattens match.
Därför blir mitt spel Ducks över 3,0 mål till 2,23 hos Unibet.