Formstarka Anaheim tar idag emot Dallas Stars hemma i Honda Center. Man har öppnat säsongen lysande och man siktar på ytterligare en seger här. Bortalaget har fortfarande ett riktigt tungt avbräck i truppen.

  • Match: Anaheim – Dallas
  • Speltips: Anaheim -1.0
  • Odds: 1.83 @ Bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21/10, 02.05

Anaheim har gått som tåget nu i början och är nu uppe i sex raka segrar. Trots att spelet kanske inte stämt fullt ut sista två matcherna så har man lyckats vinna, vilket tyder på styrka. Segern senast var visserligen lite tur och de båda senaste segrarna har varit med uddamålet, men nu känns det som att det är dags för lite islossning igen. Framåt har man varit otroligt kreativa i början av säsongen och chanserna har haglat. Man snittar över 36 skott per match i inledningen vilket är otroligt högt. Bakåt släpper man också till väldigt lite skott. Nu möter man ett lag som har haft svårt att skapa riktigt bra lägen och då bör man kunna dra nytta av det. Jakob Silvferberg har varit otroligt bra i säsongsinledningen och han kan få sitt stora genombrott denna säsong. En sak till som är positiv hos hemmalaget är att man inte behöver tänka på vem de ställer i kassen. Både Jonas Hiller och svenske Viktor Fasth är målvakter som man oftast kan lita på. Historiskt sett har Anaheim haft det ganska jobbigt mot Dallas, men då ska tilläggas att Ducks har varit det sämre laget av dem två de senaste säsongerna. Nu är det ombytta roller och Anaheim får ses som ett topplag. Man saknar forstatt Luca Sbisa, Sheldon Souray och Matt Beleskey.

Jakob+Silfverberg+Anaheim+Ducks+v+Colorado+nyO4pzQ-Yzxl

Dallas kommer förmodligen som vanligt vara i mitten och få kämpa in i sista stund om en slutspelsplats. Något som jag inte tror dem kommer klara. Deras lag är ändå ett rätt spännande lag. Rookien Alex Chiasson har varit en positiv överraskning hittills som jag tror många inte vet vem han är riktigt, men lägg hans namn på minnet för får han rätt utveckling så kan han bli riktigt bra i framtiden. Problemet Dallas har är lite som vanligt och så det har sett ut under de senaste säsongerna. Man har ett ganska tunt lag och har det väldigt svårt offensivt att skapa många chanser. I längden håller det inte och när man nu möter ett lag som är såpass bra så kommer det behövas en hel del chanser för att gå segrande ur detta, så länge inte Anaheims målvakter vaknat på sin dåliga sida, men det förutsätter vi att dem inte har gjort. Dallas lider även av ett blytungt avbräck i målvakten Kari Lehtonen. Det är lite som Nashville och Pekka Rinne här, man lever på Kari och när han är borta så är det givetvis ett minus. Nu vann man dock sist med Dan Ellis i kassen, men känslan är att det tar stopp här. Ellis är en helt okej målvakt, men inte i närheten av Kari. Det här kommer bli tufft för Dallas.


Jag tycker det här spelet känns bra. Anaheim ska vinna, men ML-oddset är alldeles för lågt för att singla. Raka segern gillar jag inte heller här utan kommer välja asian -1.0 på hemmalaget. Detta innebär att vi skulle få pengarna tillbaka om de vinner med ett måls marginal och det inkluderar även övertid/straffar. Jag spelar Anaheim -1.0 till oddset 1.83 hos Bet365. Insatsen blir 6 units denna gång.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden