OBS SPELSTOPP 11.30! Sista omgången i den Ryska ligan. Amkar Perm kämpar för att undvika en kvalplats och möter här FC Zenit som inte har något att spela för i den här matchen. Motivation slår klass? Jag har hittat ett bra spel!

Amkar Perm – FC Zenit
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.75 @ Betway
Insats: 6/10
Spelstopp: 11.30

Amkar Perm slåss som sagt för att undvika att behöva kvala sig kvar i serien. Man har 28 inspelade poäng, precis som Volga har som inför den här omgången ligger på kvalplats. En seger är med andra ord livsviktig för Amkar i den här matchen. Man möter dock ruskigt tufft motstånd i FC Zenit som ligger tvåa i tabellen men som inte har något att spela för här.

Amkar spelar väldigt svängig fotboll utan någon direkt struktur i spelet. Man försöker spela offensiv fotboll men oftast är man alldeles för offensiva och glömmer av sin defensiv så man spelar ofta målrika matcher. Lagets fyra senaste matcher har slutat med 3 förluster och 1 seger varav resultaten skrivs till 1-2, 2-4, 0-4 och 3-2. Den senaste matchen var just segermatchen då man slog bottenkollegan Rostov på hemmaplan efter en stark insats där man hade ledningen med 3-0 men tappade till 3-2 som blev slutresultatet. Man har en stor fördel av sin hemmaplan då man spelar på konstgräs och är vana vid det underlaget. Man gör en hel del mål vilket talar för det här spelet samtidigt som man släpper in alldeles för mycket mål bakåt och 12 insläppta mål på lagets 4 senaste matcher vittnar om det…

FC Zenit hade chans att gå om CSKA Moskva i titelracet men efter två darriga insatser på bortaplan där man kryssade mot Kuban och Rostov så missade man den chansen. Det är just detta som talar för det här spelet då man har slarvat en hel del i sitt spel på bortaplan där man släpper in enkla bollar men samtidigt har man vassa omställningar som är svåra för motståndarna att hantera. Till den här matchen har man mängder av spelare på skadelistan vilket gör att det lag man ställer upp med kommer vara väldigt svårbedömda. Hur som helst så kommer det vara ett defensivt sämre lag man ställer på benen och det bäddar för Amkar Perm här som bör peta in minst en boll.

28_09_44
FC Zenit har med sig sin bäste målskytt Alexander Kerzhakov!

Amkar Perm har inga nya skade -eller avstängningsbekymmer att oroa sig över.  
FC Zenit har en lång flygresa hit plus att man kommer till spel utan mängder av A-lagsspelare i den här matchen. Flera spelare är småskadade och vill inte riskera något inför VM-kvalet då den här matchen som sagt spelas på konstgräs. Man saknar med största sannolikhet Denisov, Bystrov, Semak, Malafejev, Danny, Lukovic, Lombaerts, Crisito och Zjevnov som alla dras med skador. Lägg därtill oerhört viktiga duon Hulk och Sjirokov som båda är avstängda här. Med potentiellt elva A-lagsspelare borta får tränare Spalletti gräva djupt i frysboxen för att få ihop en startelva. Man lär komma till spel med flera unga förmågor och vissa av dem gör kanske sina första A-lagsframträdanden här.

Kort summering:
Amkar Perm har allt att spela för i den här matchen och man måste vinna till varje pris så räkna med ett offensivt Amkar här som lär vara helt orädda för Zenit då de mer eller mindre skickar ett resvervlag p.g.a. sina skadebekymmer. Man ska dock ha i åtanke att Amkar har en ruskigt dålig defensiv och Zenits yngre spelare lär vara ruskigt hungriga och vill visa upp sig här vilket bör innebära en svängig match där båda lagen kommer spela offensiv fotboll. Jag tror båda lagen lyckas peta in en boll här till oddset 1.75! För den som vågar finns raka ettan på Amkar Perm till oddset 3.05 hos Nordicbet!