Hockeyallsvenskan bjöd inte på några större skrällar under premiäromgången. Den enda skrällen får man väl säga är att Örebro inte gjorde ett endaste litet mål på Malmö. I helgens omgång ska tittat lite närmare på matchen i Uppsala mellan Almtuna och Västerås.

  • Match: Almtuna – Västerås
  • Speltips: Almtuna DNB
  • Odds: 1.88 @ Betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Speltstopp: 15/9, 16.00

Almtuna har kanske inte det namnkunnigaste laget, men det är ett lag som spelar tight defensivt  gör det lätt för sina målvakter, vilket gör att de är svårt att möta dessa herrar. Hemma i Gränbyhallen spelar man nästan alltid bra. Att åka till Gränbyhallen är inte det roligaste man kan göra. Det är en sliten hall, fast ändå ganska frän inramning. Almtunas målvakt heter den här säsongen Joel Lassinantti och är född 1993. Han är en av de största målvaktstalangerna vi har i landet och Almtuna är en grymt bra klubb att vara utlånad till. Klubben har ”fått fram” måvakter som Pettersson-Wentzel (Färjestad), Magnus Hellberg (Nashville/Milwaukee) och Adam Reideborn (Djurgården). Laget har egentligen inga riktigta stjärnor som sticker ut, utan har det viktigaste i en lagsport, att kunna spela som ett lag. Almtuna förlorade sin första match rättvisst borta mot favoriterna Djurgården med 3-2. Många förväntade sig storkross, men Almtuna visade redan där upp att man har ett försvarspel som man kan lita på. De kommer spela tight och Joel Lassinantti kommer spika igen. Almtuna saknar fortfarande Alexander Hamberg, Fredrik Sandgren, Magnus Eriksson, Joachim Gellerstedt och Arvid Sund.

Västerås däremot vann sin premiäromgång mot det förväntade bottenlaget Tingsryd med hela 5-1. Men så övertygande som siffrorna visar vart det inte. Man öppnade starkt som alltid på hemmaplan, men i andra perioden och stora delar av tredje var man steget efter. Lars Johansson i kassen var duktig. Anledning till detta spel är inte att jag ska förklara hur bra Almtuna är, för det är dom inte. Utan Västerås är inte lika starka som förra året. Man har som många vet tappat en hel förstaline. Spelare som William Karlsson, Broc Little, Peter Öberg och Thoms Mitell har lämnat. Dessa är ersatta, men inte i närheten av den klass som dessa fyra herrar besitter. Almtuna har även slagit Västerås på försäsongen två gånger. Ena gången hemma med 3-1 och i genrepet på bortaplan med 3-0. Jag räknar med att VIK kommer få det tufft i Gränbyhallen igen. Västerås saknar Marcus Jonsson.

Jag fegar dock lite och kör Almtuna DNB (draw no bet) med tanke på att jag är medveten om att hemmalaget inte heller har absolut toppklass framåt. Räknar dock med att man stänger igen hyfsat bakåt och då kommer målen av sig själv.

Lycka till och följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

/Heden