Hockeyallsvenskan ikväll där krislaget Almtuna tar sig an Troja/Ljungby. Hemmalaget är överraskande indraget i bottenstriden med endast två poäng till godo ner till Sundsvall på 13:e plats. Troja placerar sig på en 10:e plats i dagsläget, sju poäng före Almtuna. Med andra ord är det oerhört viktiga poäng på spel ikväll, och jag tror mig ha hittat vinnaren här.

  • Match: Almtuna – Troja/Ljungby
  • Spel: Almtuna
  • Odds: 1.95
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 9/12 19.00

Almtuna har varit en stor besvikelse hittills denna säsong och ligger nu farligt långt ner i tabellen. Man öppnade annars serien riktigt bra, där man hade fyra vinster och ett kryss efter sex omgångar. Niklas Anger visade upp en strålande form och gjorde poäng på löpande band, men både Anger och Almtuna har dalat ordentligt sen dess. Tar man en kik på Almtunas trupp så är det för mig en gåta att man ligger där man ligger. Spelare som Westerling, Hermansson, Gråhns, Vestberg, Anger och Kimby ska se till så att inte Almtuna ens är i närheten av nedflyttningsstrecket. För det är just i anfallszon man varit bedrövligt ineffektiva. Nu är det dags för dessa grabbar att visa lite klass och börja avancera med sitt Almtuna, för så här dåliga är man inte.

Senast mot Sundsvall blev det torsk med 2-1 på bortais, men enligt rapport så var man värda minst en poäng i den matchen. Saknades i den matchen gjorde skadade Sjölund, Rollin-Carlsson och Franzen. Även Tobias Hage stod över pga sjukdom.

Troja/Ljungby ligger på en 10:e plats just nu, vilket är ungefär var jag tippar på att dom kommer hamna när vi summerar ihop serien. Man är ganska starka hemma i Sunnerbohov, men rent bedrövliga på resande fot. Faktum är att man bara har två vinster på bortais denna säsong, och den senaste vinsten på bortais kom för två månader, då man överraskande slog Örebro. Sen dess är det ett enda stort mörker alltså. Senast besegrade man ojämna SSK med 5-1 på hemmais, vilket jag inte drar för stora växlar på.

Nu är det dags för Almtuna att inse allvaret och göra något åt det, för man ska inte ligga där man ligger! Man har inte varit allt för bra på hemmais i år, men ikväll har man verkligen en lämplig uppgift för att ta en seger, mot ett Troja som är urusla på bortais.

/e@sy