Den sjunde omgången av Hockeyallsvenskan fortsätter in under söndagen, där spelas det två matcher. Vi åker till till Uppsala och spanar in mötet mellan Almtuna – Pantern. Ett Almtuna som ligger väntat på den nedre halvan av tabellen medan nykomlingarna Pantern ligger snäppet ovanför. Båda lagen kommer från segrar, vem går segrande ur mötet i eftermiddag?

  • MatchAlmtuna – Pantern
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Oavgjort (inget spel vid hemmaseger)
  • Odds: 1,98 @Betway
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 27/9, 16:00

Almtuna lyckades vinna över BIK Karlskoga i sin senaste match med 5-3 på bortaplan. Detta trots att laget lyckades med bedriften att tappa en 3-0 ledning efter halva matchen spelad. Men fast att BIK Karlskoga lyckades kvittera kunde Almtuna behålla koncentrationen och göra 4-3 med drygt fem minuter kvar av matchen. Det sista målet kom i tom kasse med endast sex sekunder kvar.

I och med segern för Almtuna har nu laget tre segrar och tre förluster på säsongens sex inledande omgångar. Det leder till en poängskörd på nio pinnar och en tionde plats i tabellen.
Ett problem Almtuna har haft under säsongen är att målskyttet inte har varit sylvasst. Blott fjorton gjorda kassar på dessa sex matcher och då gjordes fem mål i omgång sex. Kommer det lossna nu?

Hemma i Metallåtervinning Arena har Almtuna startat säsongen bra i. Tre hemmamatcher har laget hittills spelat och man gått segrande ur två av dessa tre. Det gör Almtuna till seriens tionde bästa hemmalag med sex inspelade poäng.
I den senaste hemmamatchen föll Almtuna däremot mot Timrå med 2-3.

almtuna_200 V.S pantern

Nykomlingarna Pantern har anlänt till Hockeyallsvenskan för att stanna. Laget har verkligen imponerat under sina inledande matcher i serien och är väldigt svår besegrade. I den senaste omgången mötte laget Timrå på hemmaplan. Som vanligt blev det en målsnål match när Pantern spelar och hemmalaget kunde avgå med en 2-1 seger.

Det innebar lagets andra raka seger och ett hopp uppåt i tabellen. Pantern har nu efter sex spelade omgångar tagit tio poäng genom att ha vunnit tre matcher och har dessutom två raka segrar nu.
En stark faktor att Pantern har gått så starkt som laget har gjort i inledningen är av två saker. Ett mycket stabilt försvarsspel och ett väldigt starkt boxplay. Med över 85% i den spelformen är Pantern Hockeyallsvenskans femte bästa boxplay lag. Det behövs då målskyttet är svagt med endast elva mål på dessa sex matcher.

Inte görs målen på bortaplan heller. Tre spelade bortamatcher och Pantern har endast gjort fem mål på dessa matcher, men har samtidigt bara släppt in sju. Imponerande måste sägas.
Då ska det noteras att Pantern har spelat två svåra bortamatcher mot två av seriens bästa hemmalag. Det vill säga Björklöven (förlust 1-3) och Asplöven. (förlust 1-3).

Kan ett formstarkt Pantern åka till Uppsala och knycka med sig en poäng?
Att laget ska lyckas med bedriften att ta fullpott ser jag som mindre troligt. Det på grund av laget oförmåga att kunna göra mål. Pantern spelar disciplinerat och bjuder inte på många lägen i onödan. Ett starkt boxplay-spel och bra målvakter har gett laget den start en nykomling behöver.
Almtuna är inte speciellt märkvärdiga mer än att laget spelar bättre hemma än borta. Årets Almtuna är inte mycket att uttrycka sig om. Nu får laget spela på hemmaplan mot en formstark nykomling som för stunden vet hur man manövrerar bättre lag. All press kommer ligga på hemmalaget och klarar hemmalaget av pressen? Det kan laget mycket väl göra, men med Panterns spelstil och kämpaglöd blir jag inte förvånad om vi har ett oavgjort resultat efter fulltid.
Mitt spel blir därmed oavgjort, inget spel vid hemmaseger till 1,98 hos Betway.