Fyra omgångar kvar i Hockeyallsvenskan och ikväll är det en viktig match på spel om vilket lag som ska sitta i förarsätet när det snart är över. Almtuna möter Oskarshamn hemma i Metallåtervinning Arena och båda lagen krigar för playoff. Almtuna är elva och Oskarshamn tia och har fem respektive tre poäng till playoff. Vilket lag kommer vara närmast efter kvällens match?

  • Match: Almtuna – Oskarshamn
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: X2 
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 20/2, 19.00

Almtuna har gått upp och ner sen laget hade stora ekonomiska problem. Nu sist blev det förlust mot Björklöven med 4-0 på bortaplan. Det var Almtuna’s tredje förlust på lagets fem senaste matcher och med sju poäng på dessa matcher är Almtuna seriens tionde formstarkaste lag.
Med den svaga poängskörden på slutet räcker det inte för att placera sig på playoff utan laget ligger först på en elfte plats med sextiotre poäng efter fyrtioåtta omgångar. Det är just nu fem poäng upp till närmsta playoff- lag när det återstår tolv poäng att spela om.

Inne i Metallåtervinning Arena har Almtuna gått bra under säsongen. Laget har tagit fyrtioen poäng på tjugotre bortamatcher och placerar sig som Hockeyallsvenskans åttonde bästa hemmalag. Nämnvärt att säga är att Almtuna har kryssat efter fulltid i sju av sina tjugotre hemmamatcher.
På Almtuna’s fem senaste hemmamatcher har det blivit två segrar och tre förluster. I den senaste hemmamatchen besegrades Södertälje med 4-2.

Almtuna kommer starta med exakt samma lag som i lagets senaste match.

almtuna_200V.S oskarshamn_200

Oskarshamn har hittat formen på allvar och är nu uppe i sju raka matcher med poäng och laget har gått segrande ur fem av dessa. Sist besegrades Asplöven med 5-3 på hemmaplan och det var Oskarshamn’s tredje raka seger.
Med tio poäng på lagets fem senaste matcher är Oskarshamn Hockeyallsvenskans fjärde formstarkaste lag.
Det stigande formen och lagets slit på slutet har gett klubben sig själva en chans att kunna nå playoff. Oskarshamn befinner sig på en tionde plats med sextiofem poäng efter fyrtioåtta omgångar och har bara två poäng upp till Vita Hästen på den sista playoff-platsen.

På bortaplan har däremot spelet inte övertygat förrän på slutet. I den senaste bortamatchen vann Oskarshamn mot Södertälje med 3-1 och tog poäng i den tredje bortamatchen på raken.
Trots sex poäng på lagets tre senaste bortamatcher har Oskarshamn bara spelat ihop tjugo poäng på bortaplan. Det gör laget till serien trettonde bästa bortalag.

Oskarshamn kommer till spel utan Anton Blomqvist.

Dags för det fjärde och sista mötet för den här säsongen.
Almtuna har gått segrande ur två matcher och Oskarshamn en.
Den första matchen spelades i Arena Oskarshamn och där vann Almtuna med 2-0.
I den andra matchen vann Almtuna med 4-1 på hemmaplan.
Det senaste mötet vann Oskarshamn i ett rejält målkalas när segersiffrorna skrevs 6-5 till hemmalaget.
Lagens fem senaste möten i Metallåtervinning Arena har slutat med fyra segrar för Almtuna och en för Oskarshamn.

Kan Oskarshamn skrämma bort ”Uppsala spöket”?
Det är vad jag tror inför kvällen. Detta på grund av att Oskarshamn har ryckt upp sig otroligt och har nu poäng i sju raka matcher och där fem matcher har slutat med seger. Inte nog med det så är laget uppe i tre raka segrar. Medan Almtuna har haft en tungperiod sen laget fick stora ekonomiska problem och fick skeppa iväg flera av lagets bästa spelare. Efter det har laget bara dalat i tabellen. Inte nog med det så föll även Almtuna sist på bortaplan mot Björklöven med 4-0, trots att Björklöven inte spelade speciellt bra.
Oskarshamn har varit svaga på bortaplan men har ryckt upp sig i bortaspelet, och inte nog med det har laget poäng i tre raka bortamatcher. Almtuna är ett svagt lag för stunden och att då möta Oskarshamn med ett rejält stärkt självförtroende och tar massor utav poäng kommer laget få det tufft ikväll. Jag tror inte att Almtuna’s historik mot Oskarshamn kommer spela någon roll sen Oskarshamn vann lagens senaste möte.
Jag tror absolut Oskarshamn lämnar Uppsala med minst ett poäng i bagaget och spelar X2 till 1,80 hos bet365.