En match i hockeyallsvenskan idag och det är den mellan Almtuna och Örebro. Hemmalaget Almtuna är inne i en riktigt bra form och kommer från tre raka vinster i ryggen. Örebro har gått knackigt på slutet och blev senast nollade av Södertälje på hemmais. Ena laget saknar sin absolut bästa spelare idag, så det här är ett kanonodds!

  • Match: Almtuna – Örebro
  • Spel: Almtuna
  • Odds: 3.35 @ bet24
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19.00

Almtuna har gått riktigt bra på slutet och slog senast hemmastarka Troja på bortais, siffrorna slutade 2-5 där. Som jag skrivit tidigare har man en allt för bra trupp för att ligga och harva i botten av tabellen. Men nu verkar man alltså vaknat till liv efter några bra värvningar, och jag tycker det ska mycket till för att man ska hamna på fel sida strecket nu. På hemmais har man varit helt ok på slutet och har två segrar och två förluster på de fyra senaste. Men förlusterna har kommit mot starka lag som Södertälje och Leksand, dessutom har det varit uddamålet i bägge matcherna.

Man kommer till spel med samma lag som senast mot Troja/Ljungby.

Örebro verkar ha slagit sig till ro lite för tidigt, så nu är man ”bara” 13 poäng före Västerås på en fjärdeplats. Givetvis ska det oerhört mycket till för att man inte ska ta en direktplats till kvalserien, men den kämpaglöd man visar upp i dagsläget imponerar inte särskilt mycket. Senast blev man nollade mot Södertälje, dessutom på hemmais, när hände det senast? Förlusten där var även riktigt rättvis och Södertälje visade att man behövde poängen mer.

Jared Aulin kommer antagligen inte spela idag vilket givetvis är ett riktigt tungt avbräck, han är inte bara Örebros bästa spelare, utan hela hockeyallsvenskans bäste. Utöver detta så saknas sedan tidigare Robin Olsson. Även frågetecken för Johan Wiklander och Ville Nieminen idag, vilket också skulle vara tunga avbräck om dom inte spelar.

————————————————————————————–

Precis som när Södertälje slog Örebro så har Almtuna större behov av dessa poäng. Det borde vara ett heltaggat hemmalag här som vill visa att man inte ska ligga i bottenträsket. Vill man fega lite kan man spela 1x till 1.96 hos bet24 men jag väljer att chansa här och håller därför ner insatsen till lite under medel.

/e@sy