Fyra matcher i hockeyallsvenskan idag och i Uppsala gästas Almtuna av Mora. Två lag som möttes i premiäromgången av hockeyallsvenskan och precis som då så tror jag vi kan få se en del mål här.

  • Match: Almtuna – Mora
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Almtuna hade en knackig inledning på säsongen men har nu spelat upp sig ordentligt på slutet. Man har tagit sju poäng på de tre senaste matcherna och tvålade dit Västerås med hela 6-0 i senaste omgången på hemmais. Lite märkligt i den matchen var att man lyckades göra tre mål i boxplay, något som inte händer allt för ofta. Man tog många utvisningar mot Västerås och tar man lika många idag så ligger man illa till, Mora gör nämligen mål på ungefär 25% av sina powerplay. Framåt har det inte funkat allt för bra för Almtuna och därför tror jag det var extra viktigt för självförtroendet att man fick rejäl utdelning senast. Man kommer förmodligen att komma ut hårt ikväll och man har revansch att utkräva på Mora sedan 8-2 förlusten senast man möttes. Martin Karlsson stod för ett hattrick senast och den forne leksingen är säkert sugen på att sänka Mora idag.

I hemmalaget saknas Vestberg, Olofsson och Gellerstedt. Lånet Joni Lindlöf (forward) förväntas göra debut ikväll.

moraalmtuna

Mora har varit väldigt mycket upp och ner den här säsongen och har inte direkt funnit någon jämnhet i spelet. Speciellt spelet på bortais har varit knackigt och man snittar ungefär 3,5 insläppta puckar på resande fot. Offensiven är helt klart lagets främsta vapen och man har även gjort en hel del mål (43) hittills denna säsong, en siffra som endast serieledande Karlskrona kan slå med sina 54 fullträffar. Men defensivt tycker jag inte att man ser särskilt stabila ut med en backuppsättning som känns lite tunn. Även målvaktsposten är ett litet frågetecken och precis som förra säsongen har inte Mora någon utpekad förstakeeper. Marcus Högberg gjorde det bra senast och lär få förtroendet i kassen även idag. Det fanns frågetecken för poängmaskinen Mattias Beck (8+3) tidigare under veckan, men han har tränat för fullt och är nu redo för spel.

I bortalaget stryker vi Colliton och långtidsskadade Hilmersson. Backen Cedergren är tillbaka från skada.


Jag tror som sagt att Almtuna kommer ut hårt idag och jag hoppas man är lite väl övermodiga i offensiven. Mora är ett kontringsskickligt lag och så fort som tillfälle ges så kommer man sticka iväg. Bet365 erbjuder höga 2,15 för det här spelet och det får sig en insats strax under medel.

/e@sy