Den släppande trettionionde omgången för Almtuna och Mora ska tas igen under onsdagskvällen. Båda lagen är i god form och kommer till spel med seger/segrar ryggen. När lagen möter varandra brukar det i regel handla om målrika tillställningar. Frågan är nu om så även blir fallet den här gången?

  • MatchAlmtuna – Mora 
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,74 @ ComeOn
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 20/1, 19,00

Almtuna är inne i en bra trend. Laget besegrade Björklöven på hemmaplan med 4-2 i den förra omgången. Inte nog med en seger så tog laget även sin tredje raka seger. Almtuna har dessutom den sista tiden öst in mål och på dom fem senaste omgångarna har målfabrikationen landat på hela sjutton kassar. Målsnitt på 3,4 mål per match.
Med åtta poäng inspelade på dom tre senaste omgångarna har Almtuna befäst sin placering kring playoff. Laget befinner sig i dagsläget på en sjunde plats med sextio inspelade poäng efter trettionio spelade omgångar. Det är ett poäng upp till sexan Västerås och fem ner till nian Pantern som jagar precis utanför playoffplatserna.

På hemmaplan i Metallåtervinning Arena har Almtuna gått bra under säsongen. Laget har vunnit tretton av sina tjugo spelade hemmamatcher. Hemmaformen är god med två raka segrar och tre segrar på dom fem senaste hemmamatcherna. Mål har det blivit och målskillnaden är 54-42, vilket ger ett snitt på 4,8 mål per hemmamatch. Totalt har laget spelat ihop trettiosju poäng på hemmaplan och landar just nu som seriens åttonde bästa hemmalag.
Almtuna besegrade Björklöven i den senaste hemmamatchen med 4-2 och det var den tredje raka hemmamatchen som passerade över 4,5 mål. (inkluderat övertid/straffar)

almtuna_200 V.S mora_200

Mora har tagit och vaknat till liv. Laget har kommit till stadiet att ska det bli fortsatt spel efter grundserien måste segrarna komma. Segrarna har dessutom kommit och efter 5-3 segern över Timrå i den förra omgången har laget nu tre segrar på dom fyra senaste omgångarna. Inte nog med det så har Mora verkligen börjat hittat nätet hos motståndarna. Målen har rasslat in den sista tiden och Mora har gjort tjugoåtta mål på dom tio senaste matcherna. Vilket har ökat målsnittet sett över säsongens lopp.
Mora har sex poäng upp till playoffplats och har själva femtiotre inspelade poäng efter trettioåtta omgångar. Till lagets fördel har man en match mindre spelad än samtliga lag som ligger på playoffplats.

Mora’s bortaspel tillhör den övre halvan i tabellen. Laget har vunnit åtta av nitton bortamatcher, spelat åtta av nitton bortamatcher över 4,5 mål och har en målskillnad på 42-49, vilket ger ett målsnitt på 4,78 mål per bortamatch. Poängskörden landar på tjugotre pinnar och placerar laget som seriens sjunde bästa bortalag.
Formen på bortais är bra med två raka segrar efter att ha besegrat Björklöven med 3-1 i lagets senaste bortamatch och dessförinnan Asplöven med 3-2 efter övertid.

Lagens tredje möte för säsongen.
Dom två tidigare mötena har inte varit jämna målmässigt överhuvudtaget. Mora började med att vinna med 4-1 när laget gästade Almtuna första gången den här säsongen.
Möte nummer två spelades i FM Matsson Arena och då avgick Mora åter igen med en stor seger och vann med 5-1.
Sett över lagens fem senaste möten har Almtuna två segrar och Mora tre. Noterbart är att lagens sju senaste möten har innehållit minst fem mål.
I Metallåtervinning Arena har Almtuna två segrar på Mora’s fem senaste besök. Anmärkningsvärt är att sju av dom åtta senaste mötena där inne har slutat över 4,5 mål och trenden för över 4,5 mål är uppe i sex raka matcher.

Tre otroligt viktiga poäng som står på spel.
Det är två lag som dessutom har en bra formkurva som drabbar samman. Det skiljer bara sju poäng mellan lagen och Almtuna har dessutom en match mer spelad. Vid en Mora seger kan det bli att det bara skiljer ett när lagen har spelat lika många omgångar. Men fokuset landar på att lagen kommer hitta målen. Det på grund av som sagt lagens former. Almtuna har tre raka segrar och har gjort tio mål på dessa tre matcher och Mora vill inte vara mycket sämre med tjugoåtta kassar på lagets tio senaste matcher. Mora gjorde fem mål i den förra omgången.
Lagen brukar präglas av ett strukturerat försvarsspel, men från Mora’s sida har det blivit den sista tiden att bara ut och kör. Det har märkts att defensiven har blivit lidande av det, men segrarna har istället kommit så man ska inte klaga.
Almtuna har svarat för en hel del hawaii-matcher den sista tiden, med mycket mål både framåt som bakåt.
Det mest anmärkningsvärda är att när dessa två lag möts är det alltid målrikt. SJU raka matcher över 4,5 mål, sju av dom åtta senaste inne i Metallåtervinning Arena har slutat över 4,5 mål och lagens båda möten den här säsongen har klarat linan.
Det är två lag som måste gå för segern och Mora har klar psykisk fördel mot Almtuna den här säsongen medan Almtuna’s hemmaform och målform bäddar för att det kan bli en hemmaseger. Men för att det ska bli tre poäng för något av lagen måste det sannolikt göras minst tre mål under ordinarie tid.
Mitt spel blir över 4,5 mål till 1,74 hos ComeOn.