Fredagskväll och fyra matcher ska spelas i Hockeyallsvenskan. I en av dom fyra matcherna möter Almtuna – Malmö i Metallåtervinning Arena. Ett Almtuna som har stora ekonomiska problem medan Malmö ångar på mot SHL. Har vi en klar bortaseger att vänta?

  • Match: Almtuna – Malmö
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Malmö
  • Odds: 1,78 @ Nordicbet
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 30/1, 19:00

Almtuna har ekonomiska besvär. Laget har fått skeppat iväg spelare för att rädda ekonomin och tidigare i veckan beslutade ledningen att inte skjuta till några mer pengar för ungdomslagen eller damlaget. Det har skapat irritation på flera håll och det är väl inte fler problem en klubb i kris behöver?

Det har som verkligen märkts på slutet att Almtuna har det tufft. Laget har bara en seger på sina nio senaste matcher. Med den formen sjunker Almtuna allt närmare mot kvalspel och har inte alltför god marginal neråt i tabellen.
Almtuna har efter fyrtiotre omgångar tagit femtiosex poäng och ligger nu först på en tionde plats. Laget har fyra poäng upp till åttan och sista playoff-laget Vita Hästen. Men det är bara två ner till AIK som ligger på kvalplats.

I Metallåtervinning Arena har Almtuna trots allt spelat relativt bra den här säsongen. Laget har bara gått poänglösa i fem av sina tjugoen hemmamatcher. Med totalt trettiosju poäng är Almtuna seriens nionde bästa hemmalag.
Almtuna vann sin senaste hemmamatch mot AIK med 4-2 och inkasserade därmed sin andra seger på dom fem senaste hemmamatcherna.

almtuna_200V.S malmo_200

Malmö ångar på och laget befinner sig på direktplats till SHL. I den förra omgången gick det dock inte som laget ville utan föll på hemmaplan mot Asplöven med 3-2 efter straffar. Detta trots att Malmö bombarderade Asplöven’s mål. Malmö sköt över femtio skott i den matchen.

Förlusten stoppade Malmö’s segersvit på två raka matcher och har nu efter fyrtiotre matcher tagit sjuttionio poäng. Det gör att Malmö ligger på en andra plats i tabellen och är ett poäng bakom serieledarna Karlskrona. Däremot har laget samma poängskörd som trean Västerås som ligger bakom på grund av sämre målskillnad.

Malmö är ett utav seriens bästa bortalag. Laget har spelat tjugoen bortamatcher och har på dessa matcher tagit trettiosju poäng. Det gör att Malmö tillsammans med Västerås är seriens två bästa bortalag.
Malmö vann sin senaste bortamatch mot Södertälje med 3-2. Det var Malmö’s femte bortaseger på lagets sex senaste bortamatcher.

Säsongens sista möte i grundserien.
Lagen har tidigare mötts tre gånger. Två gånger i Malmö och en gång i Uppsala. Det första mötet var i Malmö och då vann Malmö med 4-1.
Den andra matchen spelades i Uppsala och då vann Almtuna med 3-2 efter straffar.
Det senaste mötet, som spelades i Malmö var ren och skär utklassning. Malmö körde över ett dåvarande skadeskjutet Almtuna och vann med hela 8-1!
Lagens fem senaste möten i Metallåtervinning Arena har slutat med två segrar för Almtuna och tre för Malmö.

Toppen mot botten.
Det är en ren och skär klasskillnad mellan lagen ikväll. Almtuna med bara en seger under hela 2015 och bara tre tagna poäng på dom åtta senaste omgångarna. Medan Malmö ångar på och skulle egentligen ha besegrat Asplöven senast men hade inte S. Idoff haft sin drömdag så hade fallet blivit så.
Ett Malmö som är ett av seriens bästa bortalag. Har en god form och laget jagar poäng för att ta direktplatsen till SHL, då det kommande playoff-spelet inte kommer att bli lätt. Revanschlusten kommer att finnas i truppen sen det snöpliga poängtappet i den förra matchen.
Malmö är ett formstarkare och bättre lag än Almtuna och ett Almtuna som har tappat sina bästa spelare. Samtidigt som formen är en katastrof. Almtuna kommer även ställa lånet J. Johansson i mål och kommer han att klara av att stå pall för ett lag han är utlånad till mot ett Malmö som gör flest mål i serien och skjuter flest skott på mål per match? Det tvekar jag på.
Det här är en match Malmö bara ska vinna för att inte tappa poäng i sluttampen då förlusterna framöver kommer att bli kostsamma. Sen att Malmö vann med 8-1 i det senaste mötet lär finnas kvar i bakhuvudet i båda lagen.
Mitt spel blir därmed Malmö som segrare till 1,78 hos Nordicbet.