Almtuna som varit en av säsongens positiva överraskning ska försöka ta revansch mot Malmö när det väntas match i Metallåtervinning Arena. Tabellfemman Almtuna mot serieledarna Malmö i kamp om viktiga poäng om att rycka eller haka på i toppstriden. Vem är starkast?

  • Match: Almtuna – Malmö
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Malmö
  • Odds: 2.10 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 28/10, 19:00

Almtuna har vilat några dagar efter lagets senaste match. Då föll laget på hemmaplan mot AIK med 3-2. Trots att Almtuna var det bättre laget och tog ledningen kunde AIK vända till en 2-1 ledning innan Almtuna kvitterade. Trots skottövertag och fler målchanser kunde inte Almtuna avgöra utan matchen gick till förlängning. Där fick AIK chans i powerplay. AIK tog chansen och gav Almtuna en förlust med 3-2.

Almtuna har bara spelat sexton omgångar vilket är två färre än motståndarna Malmö. Men trots att laget spelat färre matcher än övriga tillsammans med Västerås, så hittar vi Almtuna på en femteplats i tabellen med en poängskörd på 28 pinnar. Det gör att Almtuna endast är fem poäng bakom serieledarna Malmö med två matcher mindre spelade. 
Almtuna har på lagets fem senaste matcher tagit två segrar och förlorat tre.

Hemma i Metallåtervinning Arena är Almtuna tillsammans med Malmö seriens bästa hemmalag. Med nio hemmamatcher har Almtuna tagit poäng i åtta matcher. Med en statistik på fem segrar och fyra förluster, varav tre efter övertid/straffar.
Almtuna har på lagets fem senaste hemmamatcher tagit tre segrar och förlorat två. Noterbart är att Almtuna har två raka förluster på hemmaplan men har tagit poäng i åtta raka.

Almtuna kommer till spel utan:
Fredrik Sonntag
Michael Haga
Sebastian Hartmann

almtuna_200 V.S malmo_200

Malmö behöll sin serieledning då laget i förra omgången besegrade Asplöven på hemmaplan med 4-1. En match där Malmö var mycket bättre än motståndarna och trots att laget inte fick utdelning så enkelt, behöll spelarna lugnet och fortsatte trampa på. Till slut lossnade det och siffrorna stack iväg. Noterbart var att Malmö vann skotten överlägset och NHL-meriterade Colin Stuart gjorde säsongens tre första mål.

Malmö har nu radat upp tre raka segrar och har fyra segrar på lagets fem senaste matcher.
Med totalt 33 poäng på 18 omgångar toppar Malmö Hockeyallsvenskan med tre poäng före tvåan Vita Hästen som dock har en match mindre spelad.

Bortaspelet har däremot inte stämt lika bra som på hemmaplan. Men trots det så har Malmö tagit fyra segrar, varav en efter övertid/straffar och fyra förluster, varav två efter övertid/straffar och 13 inspelade poäng. Gör att Malmö är seriens tredje bästa bortalag.
Malmö’s senaste bortamatch var mot Södertälje. En svängig historia där Malmö vänder underläge 1-0 till ledning 6-2 innan Södertälje fick snygga till siffrorna.
Malmö har nu två raka segrar på bortaplan och poäng i fyra raka bortamatcher samt tre segrar på lagets fem senaste.

Saknas i Malmö:
Björn Karlsson, Kim Rosdahl, Björn Svensson och Tony Romano.

Malmö trivs i Uppsala.
Lagen har mött varandra en gång. Den matchen spelades i Malmö Arena och där vann Malmö med 4-1.
Förra säsongen möttes lagen fyra gånger. Det resulterade i tre segrar för Malmö och en för Almtuna. Noterbart är att Malmö vann båda mötena i Metallåtervinning Arena.
Dom fem senaste matcherna i Metallåtervinning Arena har resulterat i en seger för Almtuna och fyra för Malmö.

Malmö rycker i toppen?
Seriens två bästa hemmalag tar sig an varandra och båda lagen jagar fler poäng. Nu är däremot Malmö även starka på bortaplan så Almtuna kommer få det tufft.
Det lutar åt en Malmö seger:
1: Malmö har en bred trupp och det täta matchandet gynnar Malmö som har många skickliga spelare att tillgå samt att laget har många olika poänggörare och målskyttar. Sen att Colin Stuart hittade målet i förra matchen är inte någon nackdel!
2: Almtuna’s fina inledning börjar sakta men säkert börja gå ner till det normala och laget kommer sakta men säkert sjunka ytterligare några placeringar. Malmö har ett så mycket bättre lag än Almtuna.
3: Ett Malmö som har hittat ett bättre powerplay och spelar även bra i box play. Det kommer leda laget långt om spelarna kan hålla i detta. Sen att Malmö trivs ofantligt bra mot Almtuna. Seger i första matchen för säsongen på hemmaplan. Tre av fyra segrar förra året och två av två på bortais. Och ÄVEN fyra av fem segrar på lagets fem senaste besök i Uppsala.

Malmö som jagar fjärde raka segern och jag ser att laget har goda möjligheter att lyckas. Nu möter Malmö ett lag som är på väg ner där laget tillhör. (mitten av tabellen) samt mot ett lag där Malmö trivs ofantligt bra emot. Jag spelar att Malmö tar fjärde raka segern till 2,10 hos Unibet.