Sista omgången av hockeyallsvenskan och oj vilket drama vi har kring play-off strecket. Miljonbygget Malmö skulle leka hem den här serien sas det på förhand från många experter, något som visade sig vara väldigt väldigt fel.. Almtuna har absolut inget att spela för men har fortfarande fällt många bra lag på slutet. Kan man skrälla även här?

  • Match: Almtuna – Malmö
  • Spel: Almtuna
  • Odds: 4.50 @ bet24
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19:00

Almtuna har sedan ett antal matcher tillbaka varit klara för fortsatt spel i hockeyallsvenskan. Därför kanske man tror att laget borde ha tankarna mer på vad man ska hitta på under semestern än på att spela hockey. Men Almtuna är inte alls nöjda med sin säsong överlag och vill nog bevisa ändå in på målsnöret att man faktiskt kan spela en bra hockey. Sedan att ha värvat in en del offensiv kraft så har laget spelat upp sig riktigt bra, från att ha varit nere och harvat djupt ner i träsket. Formen kan man inte heller klaga på då man vunnit mot både Bofors och Södertälje på slutet, det är dessutom två lag som hade allt att spela för, precis som trötta Malmö har nu. Jag tror även att Almtunas Jonas Westerling och Mikael Simons hellre ser Mora i en kvalserie än Malmö, då bägge dessa herrar mer eller mindre växt upp i Mora IK och har ett stort hjärta för klubben.

Skadefronten ser bra ut då viktiga Fredrik Vestberg nyligen tagit sig tillbaka, men Mikael Simons missar nog matchen pga skada, inget hårt avbräck! I övrigt är det tunt med skaderapporter från Almtuna håll.

Malmö har nu haft två chanser på sig att säkra en play-off plats. Först skulle man säkra den genom att slå usla Borås på bortais, en match som slutade 4-1 till Borås. Sedan skulle man säkra den på hemmais i Onsdag mot Mora, inför drygt 11 tusen förväntansfulla fans. Festen uteblev och Mora körde över ett riktigt blekt hemmalag som förlorade helt rättvist. Spelidén i Malmö verkade gå ut på att Linus Klasen ska ta pucken och köra ”coast to coast” och göra mål, det vill säga driva pucken från eget mål till motståndarkassen. Den här idén lyckades väl sådär måste man säga, och Klasen passade även på att skämma ut sig totalt i sista minuten av matchen.

Efter en avblåsning för offside så fick han en lätt puff av en Moraback, varpå Klasen slasha killen riktigt fult. Men spektaklet slutade inte där.. Istället för att sätta sig och ta straffet så lämnade Klasen isen och begav sig in i omklädningsrummet, utan att tacka vare sig motståndarna eller domare. Det bevisar att Klasen har ett C på bröstet för att han är lagets största stjärna, inte för att han är en pådrivare som man kan luta sig mot i alla väder.

————————————————————————-

Jag sätter ett stort frågetecken för om de bärande spelarna i Malmö verkligen vill ta sig till ett play-off, för det var absolut ingenting man visade på isen mot Mora iallafall. Och lyckades man inte visa det inför 11.000 hemmafans så förstår jag inte hur man ska kunna visa det inför dryga 1000 personer i Gränbyhallens lada. Helt klart spelvärde på Almtuna här men jag håller ner insatsen till lite under medel.

4.50 som bet24 erbjuder är ett riktigt bra odds!

/e@sy