Leksand är tillbaka i Hockeyallsvenskan efter två år i Sveriges finrum. Resan att ta sig tillbaka fortsätter i omgång två på bortaplan mot Almtuna inne i Metallåtervinning Arena. Man möter ett Almtuna som inte ser speciellt farliga ut kommande säsong. Kan dalmasarna lämna Uppsala med tre nya poäng?

  • MatchAlmtuna – Leksand
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Leksand
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 15/9, 19:00

Almtuna inledde Hockeyallsvenskan med en lång resa upp till Haparanda för att möta Asplöven. En match bortalaget började bra i, men efter tidig utvisning förändrades matchbilden. Slarv i egen zon under boxplay-spelet och då kom 1-0 för Asplöven. Trots att Almtuna nästintill omedelbart kvitterade var Asplöven det bättre laget och kunde ta tillbaka ledningen drygt sexton minuter in i perioden. Sen blev matchen länge mållös och nästa mål föll inte förrän sexton minuter in i den tredje perioden när 3-1 kom för hemmalaget. Almtuna lyckades reducera men alldeles för sent då det endast återstod trettiosex sekunder.
Det går summera att Almtuna föll rättvist och var det sämre laget än sina motståndare.

En förlust som leder till att Almtuna står på noll poäng i poängkolumnen efter premiäromgången avklarad. Laget ligger på en elfte plats och är utan poäng tillsammans med ytterligare fyra lag.

Almtuna saknade senast:
V. Rollin Carlsson

almtuna_200 V.S leksand_200

Leksand som är tillbaka i Hockeyallsvenskan har nästintill bytt ut hela spelartruppen inför säsongen. Laget har sexton nya spelare och det har märkts av på försäsongen, då resultaten har blandats och getts en hel del. I premiären såg det inte bra ut, men det syntes att laget på rätt väg och kommer sannolikt vara med i toppen av serien.
I premiären kom Timrå på besök till Tegera Arena. Ett kokande blåvitt hav hejade fram sina hjältar och nyförvärvet J. Hari satte 1-0 drygt tretton minuter i den första perioden. Timrå lyckades kvittera i den andra perioden. Leksand återtog ledningen och utökade den i den tredje perioden med först 2-1 och sen ett 3-1 mål. Timrå finade till siffrorna med ett 3-2 mål när det återstod tolv sekunder kvar av matchen.

Säsongen började på det viset Leksand hoppades och önskade på. Maximala tre poäng efter en omgång och laget ligger på en femte plats med samma poäng som sex andra klubbar.

Ett möte under försäsongen.
Det mötet vann Almtuna med 3-2 efter straffar. En match att inte lägga speciellt mycket energi på. Det med tanke på att bland annat att Leksand spelade sin första försäsongsmatch med sexton nya spelare.

Leksand står på sex poäng efter två omgångar efter ikväll?
Ja, jag tror det. Det på grund av att Leksand börjar få bukt med truppen och det finns en hel del potential hos spelarna. Ledargestalten och seriens kanske bästa spelare T. Paakkolanvaara med massor av rutin kommer bli livsviktig för hur säsongen kommer bli för dalmasarna. Han svarade för 1+1 i premiären och visade direkt att han har anlänt för att leverera.
Trots att Leksand har i stort sätt en helt ny trupp är laget klart bättre än Almtuna på samtliga positioner. Ett Almtuna som kommer få en tung säsong och kommer harva i botten av tabellen. Det här är en match som Leksand ska vinna och när motståndarna troligtvis saknar kaptenen Rollin Carlsson ännu en gång är laget rejält försvagat.
Mitt spel blir en bortaseger till 1,90 hos bet365.