En match i kvällens Hockeyallsvenska. Ett ekonomiskt drabbande Almtuna i kris tar emot ett uppåtgående Karlskrona i Metallåtervinning Arena. Almtuna har fem raka förluster medan Karlskrona har tre raka segrar och tre – noll i inbördes möten den här säsongen. Finns det något att hämta här för Almtuna?

  • Match: Almtuna – Karlskrona
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: 2
  • Odds: 2,00 William Hill
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 16/1, 19:00

Almtuna har hamnat i ekonomiska problem. Inte nog med att det sportsliga har gått knackigt på slutet gör det inte bättre att laget måste släppa iväg två av sina bästa spelare. Johan Holmqvist har lämnat samt Tobias Hage. Tunga tapp för Uppsala-gänget-

I serien går det inte alls bra. Förlust i förra matchen på bortaplan mot Rögle och laget inkasserade den femte raka förlusten. Det var även lagets åttonde förlust på sina tio senaste matcher. Med en svag form och massvis av förluster har Almtuna rasat neråt i tabellen. Efter trettionio spelade matcher står laget på femtiotre poäng och ligger på en nionde plats. Laget ligger därmed utanför playoff.

Hemmaspelet har varit lika bra som laget placerar sig i tabellen. Med trettiofyra poäng efter nitton hemmamatcher är Almtuna seriens nionde bästa hemmalag.
I den senaste hemmamatchen förlorade laget mot Timrå med 0-3. Det var lagets tredje förlust på sina fem senaste hemmamatcher.

Almtuna återfår ikväll Victor Rollin-Carlsson och Sebastian Hartmann på forwardssidan samt Per Svensson och Christopher Aspeqvist på backsidan. Patrik Norén är avstängd.

almtuna_200V.S karlskrona_200

Karlskrona fortsätter att trumma på. Laget besegrade Södertälje med 5-3 på hemmaplan. Laget tog en säker 3-0 ledning, men en ledning som tappades till lika läge och det såg ut att gå mot förlängning. Men med tre minuter kvar gör hemmalaget 4-3 och spikar sedan slutresultatet i öppen kasse.

Segern innebar lagets tredje raka och den fjärde på sina fem senaste matcher. Med en stigande form har Karlskrona häng på dom absoluta topplaceringarna i Hockeyallsvenskan. Laget står just nu på sextionio poäng efter trettionio spelade matcher och placerar sig på en fjärde plats. Karlskrona är bara fyra poäng bakom serieledande BIK Karlskoga.

På bortaplan har Karlskrona varit stabila. Med poäng i tio av tjugo matcher och en totalt poängskörd på tjugosju poäng gör Karlskrona till seriens femte bästa bortalag.
I den senaste bortamatchen besegrades Vita Hästen med 3-2 efter förlängning. Det var Karlskrona’s tredje raka bortaseger.

Karlskrona ställer samma lag på benen som i lagets segermatch senast.

Säsongens fjärde och sista möte.
På dom tre tidigare mötena har samtliga möten slutat med seger för Blekinge-laget. Den första matchen vanns på hemmaplan med 4-3 efter straffar.
I den andra matchen i Uppsala vann Karlskrona med 3-2 efter övertid.
I den senaste matchen vann Karlskrona med 2-1 på hemmaplan.
Lagens fem senaste möten i Metallåtervinning Arena har slutat med tre segrar för Almtuna och två för Karlskrona.

Tar Karlskrona fyra raka segrar mot Almtuna den här säsongen?
Det tror jag. Detta på grund av Karlskrona’s form och stabila spel. Laget tappade en 3-0 ledning senast men stressade inte upp sig utan behöll modet och lugnet. Det gjorde att laget vann efter ordinarie tid.
Med tre raka segrar och ett rejält häng på lagen som ligger på direktplatsen mot SHL har Karlskrona ett gott självförtroende i truppen. Samt att laget bara saknar två lirare och är ett stabilt bortalag.
Men Almtuna, en klubb i rejäl kris. Man har skickat iväg sina två bästa spelare och formen är katastrofal. Fem raka förluster och en tung hemmaförlust mot dåvarande formsvaga Timrå. Almtuna har allt annat än lugn och frid runt omkring sig med media som skriver massor om truppen, spelartapp och risken att klubben inte kommer överleva. Det gör att spelarna och ledarna kan lägga lite fel fokus i en sån här viktig match. Hemmaspelet har inte heller varit seriens bästa.
Sen har Karlskrona ett rejält övertag med TRE segrar av tre möjliga den här säsongen och Karlskrona tar gärna en fjärde. Psykologiskt övertag finns så det räcker och blir över.
Med ett lag som jagar topplagen mot ett lag som närmar sig kvalstrecket, som har tappat viktiga spelare och har en form som är kass blir mitt spel att Karlskrona tar tre poäng i den här matchen.
Mitt spel blir alltså Karlskrona som segrare till 2,00 hos William Hill.