Match mellan två lag som håller till i nedre delen av tabellen, men trots detta har båda lagen en riktigt bra form i ryggen. Jag såg Almtunas senaste match mot Mora och bygger mitt spel på lite av det jag såg där. Testar en dubbelchans här till ett mycket fint odds!

  • Match: Almtuna – Borås
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 2.59 @ nordicbet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 19:00

Almtuna är det lag tillsammans med Leksand som toppar formtabellen om man ser till de fem senaste matcherna. Laget är faktiskt obesegrade där med fyra vinster och ett kryss. Men vinsten senast mot Mora var allt annat än välförtjänt och stundtals stod man bara och kasta ut puckar ur egen zon för att få lite andrum. Man kan tacka Moras keeper Daniel Hansen för de tre poängen då han stod för ett par mindre bra ingripanden. Hela 15 puckar fick Almtuna mot mål på hela matchen och det såg faktiskt bedrövligt ut spelmässigt. Man ska även tacka målvakten Alexander Hamberg som storspelade halva matchen innan han fick kliva av skadad. Reservkeepern Adam Reideborn håller inte alls samma klass och det är till fördel för Borås.

Inga skadeuppgifter förutom att Alexander Hamberg inte kommer till start.

Borås har visat storform på slutet och kommer från två raka 4-1 segrar. Först slog man tillbaka ett hemmastarkt Oskarshamn på bortais, för att sedan mala sönder Södertälje på hemmais. Det är två motståndare som slåss om en play-off plats och inte alls några brödgäng. Magnus Åkerlund i kassen har varit riktigt bra dessa matcher, samtidigt som Borås försvarar sig väldigt bra och han får många enkla skott på sig. Man har också ett spel som tillämpar sig bättre på bortais, när man låter motståndet föra spelet, enkelt i egen zon med mycket sarg ut för att sticka på kontringar.

Saknas sedan tidigare gör Henrik Eriksson och Marcus Sörensen, annars kör man på med samma lag som senaste vinstmatchen.

——————————————————————–

Jag tycker Borås har goda chanser att knipa minst en poäng här. Dels pga Almtunas målvaktsbekymmer, men också för att man spelar på just bortais. Almtuna förväntas föra matchen här och det kommer att passa Borås väldigt bra tror jag. Håller dock ned insatserna och spelar lite under medel.

/e@sy