En match i Hockeyallsvenskan och den spelas mellan Almtuna – Björklöven. Ett hemmalag som kommer till spel med två raka segrar mot ett bortalag som föll i den förra omgången. Ett bortalag som annars har fyra segrar utav dom fem senaste mot hemmalaget. Kan Björklöven studsa in på segerspåret igen?

  • MatchAlmtuna – Björklöven
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line Björklöven 
  • Odds: 2,21 @ Nordicbet
  • Insats 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 14/1, 19:00

Almtuna med två raka segrar efter att ha besegrat AIK och nu sist Sundsvall. Med fem poäng på dom två senaste omgångarna har Almtuna befäst sin tabellplacering för att nå playoffspel. Laget ligger nu på en sjunde plats med femtiosju poäng efter trettioåtta omgångar.
Hemmaspelet har varit bra under säsongens lopp. Trettiofyra poäng efter nitton hemmamatcher och totalt åttonde bästa hemmalag i serien.
Almtuna har mäktat med tre segrar av lagets fem senaste hemmamatcher och sist besegrades AIK med 3-2 efter straffar i Metallåtervinning Arena.

almtuna_200 V.S bjorkloven_200

Seriens elfte bästa bortalag ska gästa Uppsala, men borta trenden är på väg åt rätt håll. Två raka bortasegrar efter 3-2 mot Sundsvall och 4-2 över Timrå och poäng i tre raka bortamatcher. Det räcker för att ha spelat ihop arton poäng på arton bortamatcher och vara därmed seriens elfte bästa bortalag.
I övrigt har säsongen inte riktigt gått i Björklöven’s planer. En blott elfte plats i tabellen med femtio poäng efter trettiosju omgångar. Dock är det bara sex poäng upp till playoff-spel med en match mindre spelad än flertalet lag ovanför laget.
Björklöven föll mot Mora med 3-1 på hemmaplan i lagets senaste match. Detta trots att laget ledde med 1-0 en bit in i den tredje perioden.

Säsongens fjärde och sista möte.
Dom tre tidigare mötena går konstatera att hemmalaget har vunnit samtliga och Björklöven har avgått med segern i två av tre möten.

04.12.15HOCBjorklovenAlmtuna2 : 1
(1 : 1)
22.10.15HOCAlmtunaBjorkloven7 : 4
17.09.15HOCBjorklovenAlmtuna3 : 0

En lite utav en måstematch för bortalaget.
Ska Björklöven lyckas spela för spel i SHL nästa säsong är seger ikväll snart ett måste. Det är bara femton, sexton omgångar kvar i serien och steget upp till playoff är långt. Många lag kring playoff-strecket går bra och att lyckas ta in på samtliga måste det bli segrar över lagen som krigar just där. Och mot Almtuna har Björklöven trivts den här säsongen. Två segrar av tre möjliga och totalt fem segrar av lagens sex senaste möten.
Dessutom har Björklöven börjat fått i ordning på bortaspelet. Två raka viktiga segrar över två desperata lag som strider tappert för varje meter på planen.
Björklöven är ett lag bättre än vad tabellen visar och det är verkligen dags att få igång spelet igen. Bottennappet mot Mora skapade revanschlusta medan hemmalaget Almtuna inte är speciellt märkvärdiga och med två raka segrar hänger en förlust farligt nära.
Ett bortalag som spelar utan favoritskap och som dessutom går för att vinna kommer passa laget utmärkt. Lyckas Björklöven spela som laget gjort i dom två senaste bortamatcherna ska en seger vara klar.
Mitt spel blir en bortaseger inklusive övertid och straffar till 2,21 hos Nordicbet.