Hockeyallsvenskan drar igång igen efter ett kortare uppehåll och i Gränbyhallen är det viktiga poäng på spel när Almtuna och Asplöven drabbar samman. Skador stör ena laget här och jag tror man kommer få det väldigt svårt.

  • Match: Almtuna – Asplöven
  • Spel: Almtuna
  • Odds: 1,57 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Almtuna ligger på plats 12 i serien och har bara två poäng till godo på Asplöven som ligger under strecket. Kvällens match är därför väldigt viktig då hemmalaget kan sticka ifrån Asplöven vid en vinst, å andra sidan hamnar man under strecket vid en förlust. Så räkna med ett taggat Almtuna som dessutom har en väldigt fin form på hemmaisen för tillfället. På de tre senaste matcherna i Gränbyhallen så har man lika många segrar, och det mot tre väldigt tuffa motståndare. Djurgården, Bofors och Örebro har fått vända hem tomhänta här på slutet och därför tycker jag kvällens motstånd är väldigt passande för en fjärde raka hemmaseger.

Det blir debut ikväll för NHL-målvakten Jhonas Enroth och man får även tillbaka backen Magnus Eriksson, på skadelistan hittar vi Joachim Gellerstedt.

Jhonas Enroth vaktar hemmalagets kasse ikväll.

Asplöven studsade som väntat tillbaka efter 10-2 förlusten mot Malmö och kunde på hemmais besegra Tingsryd med knappa 5-4. Och det är främst på just hemmais man tar sina poäng då man plockat 15 av 18 poäng uppe i norr. På resande fot har man haft det tyngre och är tillsammans med Karlskrona det sämsta bortalaget i serien med endast tre poäng inspelade. Givetvis har de långa resorna en del i det tama bortaspelet då det knappast är någon fördel att sitta i en buss halva dagarna när man ska till närmsta bortamatch.

Till dagens match har man dessutom en hel del avbräck i truppen vilket gör att jag tror man får det väldigt tufft här. Poängkungen Conny Strömberg blev inte kvar i klubben till att börja med och spelar således inte ikväll. Saknas gör dessutom Daniel Despotovic, Janne Niinimaa samt Juha Silvander som alla är skadade. Även backen Niklas Andersson saknas ikväll då han ska bli pappa i dagarna. Tunga avbräck för ett Asplöven som knappast har den bredaste truppen i hockeyallsvenskan.


Med det hemmaspelet som Almtuna visat på slutet så tycker jag man ska plocka ner Asplöven utan större bekymmer här. När bortalaget dessutom dras med en hel del skador så känns ettan ännu mer rätt.

Kör även 2/10 units på Almtuna -1,5, finns till 2,00 hos bet365.

/e@sy