Omgång trettiosju av femtio två fortsätter under fredagskvällen i Hockeyallsvenskan. I Uppsala möts Almtuna – AIK inne i Metallåtervinning Arena. Två lag som kriga för att nå högre höjder i tabellen och har bra utgångslägen. AIK har däremot besegrat Almtuna i dom två tidigare mötena. Blir det fortsatt seger för Stockholmslaget?

  • MatchAlmtuna – AIK
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line AIK
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 8/1, 19:00

Almtuna åkte på en snöplig förlust mot Vita Hästen i den förra omgången med 6-5 efter straffar på bortaplan. Efter att ha haft ledningen med 4-2 i inledningen av slutperioden hämtade hemmalaget ikapp och gick om till 5-4 på mindre än sju minuter. Almtuna skulle däremot lyckas få med sig poäng då kvitteringen kom med 1.05 kvar av matchen till 5-5.
Förlusten var Almtuna’s tredje raka och försprånget till lagen utanför playoff är otäckt nära. Laget som ligger åtta i tabellen har bara ett poäng mer än nian Pantern med sina femtiotvå poäng efter trettiosex omgångar.

Hemmaspelet har givit fler poäng än vad bortaspelet har. Laget har spelat ihop trettiotvå poäng efter arton hemmamatcher och är seriens nionde bästa lag.
I Almtuna’s senaste hemmamatch kom serieledande Tingsryd på besök och såg till att hemmalaget kammade noll poäng i hemmarinken när förlustsiffrorna skrevs till 2-4.
Förlusten var Almtuna’s andra på sina fem senaste hemmamatcher.

almtuna_200 V.S AIK

AIK kom undan med blotta förskräckelsen i lagets förra match mot formsvaga Timrå. Ett AIK som otroligt nog lyckades vinna med 2-1 på hemmaplan trots att laget långa stunder var rejält sämre än sina motståndare. Räddningen för segern stavades Robin Rahm som gjorde en mäkta match.
Segern betydde AIK’s tredje raka och den tredje på lagets fem senaste matcher. Nu är avståndet upp till Tingsryd bara ett poäng och AIK ligger därmed på en andra plats med sjuttiotvå poäng efter trettiosex omgångar.

AIK’s bortaspel har varit ett utav seriens bästa. Laget har avgått med segern i tio av sina arton bortamatcher. Anmärkningsvärt är att AIK har kryssat i sex av dessa bortamatcher och har vunnit fem av dessa sex matcher som gått till övertid eller till straffläggning.
Totalt har stockholmarna mäktat med att spela in tjugosex poäng. Det gör laget till seriens tredje bästa bortalag efter Tingsryd och BIK Karlskoga.
AIK vann sin senaste bortamatch mot Björklöven efter straffar och tog sin tredje seger på dom fem senaste bortamatcherna.

AIK återfår O. Steen till kvällens match men är utan N. Heinerö, S. Johansson och J. Andersson.

AIK har 2-0 i matcher av årets säsong.
Först vann AIK med 5-1 på bortaplan i säsongens första möte. I möte nummer två vann AIK på hemmaplan med 4-3 efter förlängning. Detta efter att ha hämtat ikapp ett 1-3 underläge under den tredje perioden.
Sett över lagens fem senaste matcher har Almtuna två segrar och AIK tre.
Lagens fem senaste möten i Metallåtervinning Arena har resulterat i en seger för Almtuna och fyra för AIK.

Ger AIK ett playoffjagande Almtuna en fjärde raka förlust?
Den risken är väldigt överväldigad. AIK gjorde ett riktigt bottennapp mot Timrå, men vann trots det matchen. Det är något som är typiskt ett topplag att lyckas vinna trots att spelet inte sitter. Nu beger sig laget till Uppsala och till Metallåtervinning Arena. En arena som laget trivs riktigt bra i, samtidigt som laget trivs bra mot Almtuna oavsett vart man möts. Två raka segrar under säsongen och fyra raka segrar på bortaplan mot Almtuna.
AIK kommer till spel med en rejäl revanschlusta från lagets ”skit” insats senast och spelar dessutom för att gå upp i serieledning. Seger idag och laget tar tillfället över serieledningen. Medan Almtuna är inne i en tung period och förlusten senast mot Vita Hästen lär ha satt sina spår. Först tappa ledningen 4-2 för att därefter kvittera till 5-5 för att ändå förlora för tredje matchen i följd svider.
Mitt spel att AIK vinner inklusive övertid och straffar till 1,83 hos bet365.