Fyra matcher i la liga idag och jag har fastnat för mötet mellan Almeria och Valladolid. Två lag som inte har defensiven som sin styrka och jag tror vi kan få se en del mål här. Häng på!

  • Match: Almeria – Valladolid
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds:  2,05 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Almeria ligger i botten av la liga och har bara samlat på sig sex poäng så här långt i serien. Men man tog en efterlängtad seger i senaste omgång och lite överraskande kom den segern på Mestalla då man bortaslog Valencia med 2-1. Ingen seger som egentligen var rättvis, men Almeria lyckades täppa till bakåt och så länge man gör det kommer man ha chansen att vinna matcher. För det är defensiven som varit det stora problemet inledningsvis på säsongen där man släppt in hela 24 mål på sina 11 matcher. Inte en enda match har man hållit nollan och det tror jag inte att man gör idag heller. Men offensivt finns det kapacitet och det ser man även på målproduktionen där man gjort 13 mål framåt denna säsong, en siffra som är bättre än väldigt många lag i ligan. Suso, Vidal och Rodri är alla kapabla herrar och dessa får Valladolid se upp med.  På hemmagräset kommer man försöka vara det spelförande laget idag och det tror jag Valladolid är väldigt nöjda med då man har riktigt kontringsskickliga spelare i laget.

Inga nya avbräck hos Almeria som förväntas ställa upp med samma manskap som senast.

valladolidlarsson

Valladolid är väldigt svårslagna för dagen och har bara en förlust på de sex senaste matcherna. Men trots detta har man inte tagit något jättelyft i tabellen och det beror på att fyra av dessa sex matcher har varit ett oavgjort resultat. Senast spelade man 2-2 mot Sociedad efter att ha hämtat upp ett 0-2 på bara ett par minuter, och det var Daniel Larsson som ordnade fram dessa mål. Först nickade han in 1-2 och sedan klackade han fram bollen riktigt snyggt till Guerra som kvitterade. Svensken var utan tvekan den bästa spelaren hos Valladolid och har fått många fina ord i spansk media efter matchen. Tillsammans med Patrick Ebert så tror jag Larsson kan få en hel del lägen även ikväll, det är snabba herrar vi pratar om och det borde passa bra här. Defensivt är Valladolid dock inget höjdargäng där man har släppt till tio mål på de fem senaste matcherna och sett riktigt darriga ut, man bjöd även Sociedad på ett mål senast efter en riktig groda av mittbacken Rueda. Sedan tycker jag även att man har en av ligans sämsta målvakter i Diego Marino.

I bortalaget stryker vi idag Manucho, Víctor Pérez, Óscar och Heinz, inga nya avbräck med andra ord.


Två lag som utan tvekan har offensiven som sitt bästa vapen, och därför tror jag vi kan få se en del mål i den här matchen. Bet365erbjuder fina 2,05 för det här spelet och det får sig en insats strax över medel.

Blir även ett målskyttespel på Patrick Ebert som vanligt – 1/10 units till 5,00 @ bet365.

/e@sy