La Liga avslutas i helgen och vi har ett mycket spännande möte att se fram emot på Juegos Mediterraneos där Almeria gästas av Valencia. Hemmalaget måste vinna matchen för att ha chans på nytt kontrakt och Valencia vill se till att hålla Sevilla bakom sig. Solklart överspel?

  • Match: Almeria – Valencia
  • Spel: över 3 mål
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18:30

Almeria har som väntat haft det svårt det här året då laget värvade klent inför säsongen. Det såg ändå ut att gå vägen länge, men endast en poäng på de fyra senaste matcherna har satt laget i skiten. Man är nästjumbo just nu och med två pinnar upp till Deportivo La Coruna på säker mark så är förutsättningarna ganska enkla, det måste bli vinst. Deportivo möter Barcelona på bortaplan och Granada möter Atletico Madrid, så chansen finns för Almeria. Men laget måste tåga framåt ordentligt här och Valencia är definitivt ingen lätt nöt att knäcka. Kikar vi till målskyttet så har det varit bra hos Almeria på slutet, med mål i fem raka hemmamatcher (9 totalt), så visst kommer man hota gästerna här. Men frågan är om man lyckas hålla tätt bakåt när det måste chansas, det ställer jag mig oerhört tveksam till. Då innebär det jakt på minst två mål och i slutändan så tror jag att vi sticker över 3 mål i matchen.

Hos hemmalaget stryker vi idag mittback Trujillo som är avstängd, vilket är ett hårt avbräck för defensiven. Vidare så stryker vi Ximo Navarro, Fran Vélez och Míchel Macedo som går skadade. Bara defensiva bekymmer med andra ord.

Valencia har stått för en bra säsong och placerar sig just nu på en fjärdeplats, en plats som innebär spel i Champions League nästa säsong. Men Sevilla skuggar bara en poäng bakom och det vill nog till att Valencia vinner den här matchen. Hemma på Mestalla är Valencia väldigt tunga av möta, men det har varit ett helt annat lag på bortagräs. Raden 6-8-4 är inte särskilt imponerande för att vara ett topplag. Vi får gå nästan två månader tillbaka för att hitta den senaste bortavinsten, detta i regionsderbyt mot Elche (4-0). Efter detta har man tre oavgjorda och en förlust, där man släppt in mål i samtliga matcher. Förvisso mot tufft motstånd, men Almeria har visat god målform på hemmaplan på sistone och jag tror därför inte att Valencia håller nollan här.

Hos gästerna stryker vi endast André Gomes, i övrigt resar man med en stark trupp.


Båda lagen kommer gå för seger idag och det lär svänga rejält i den här matchen. Goda möjligheter till många mål med andra ord och jag testar därför en insats strax under medel på över 3 mål i matchen.

/e@sy