Almeria jagar en direktplats till primera division samtidigt som ett formstarkt Gijon känner lukten av en playoff-plats efter en del segrar på slutet. Det är två lag som gjort en del mål senaste tiden och jag tror det kan fortsätta här.

  • Match: Almeria – Sporting Gijon
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Almeria har efter två raka förluster tappat sin 2:a plats i tabellen till Girona som tagit sig förbi tack vare vinsten igår mot Mirandes. Men man har chans att studsa tillbaka upp på en direktplats vid vinst idag och det är alltså Sporting Gijon som står för motståndet. Men formen är som sagt tveksam hos hemmalaget då man näst senast fick stryk på hemmagräs mot Las Palmas med 2-3 och nu senast blev det förlust borta mot Cordoba med hela 1-4. Man har sju insläppta mål på två matcher alltså vilket inte vittnar om det bästa försvarsspelet, även fast man fick en man utvisad mot Cordoba ganska tidigt. Men offensivt tycker jag om det här laget och man ett av de lag som gjort flest mål i ligan den här säsongen. Ganska oundvikligt att inte nämna brassen Charles som gjort hela 19 mål den här säsongen för Almeria och är en stark bidragande orsak till att laget slåss uppe i toppen.

Soriano missar den här matchen efter det röda kort han fick senast. Ett avbräck framåt för Almeria då han gjort 9 mål den här säsongen, men jag är inte förtjust i den här spelaren och tror Almeria får en bättre speed i anfallet utan han. I övrigt inga nya avbräck i laget.

Sporting Gijon åkte ur primera division förra säsongen och har haft en väldigt tung tid i segundan där man placerar sig först på en 13:e plats för tillfället. Men formen är god med fyra vinster på de sex senaste matcherna där man gjort en hel del mål framåt. Nu har man åtta poäng upp till en playoff-plats och jag ser det inte som en omöjlighet att det här laget faktiskt kan nå playoff, för man har ett bra lag med en del namnkunniga lirare. Framåt har vi Gaston Sangoy (6mål) och den gamla räven Mate Bilic (9mål) som är två fullt dugliga herrar på den här nivån. Man kommer alltså från en 5-2 vinst mot Barcelona B senast och även fast inte Barca B har ligans bästa försvar så är det imponerande att man gör fem mål.

Bortalaget har en del defensiva bekymmer idag då viktiga mittbacken Ivan Hernandez och högerbacken Borja Lopez båda är avstängda här. Något som givetvis gynnar överspelet.


Almeria har fyra raka hemmamatcher nu där det blivit fyra mål eller fler och här tycker jag det är goda utsikter för ännu en målrik match när formstarka Gijon med defensiva problem hälsar på.

Testar även två sidospel i matchen med en mindre peng:

över 3,5 mål i matchen – 3,30 @ unibet – 1/10 units

Sporting Gijon – 5,20 @ pinnacle – 0,5/10 units

Det här är på förhand en väldigt jämn match i mina ögon och då måste man bara spela en slant på Gijon till skyhöga 5,20 hos pinnacle.

/e@sy