Helgen är snart här och vi värmer upp med en fredagsmatch från La Liga när Almeria – Sociedad drabbar samman på Juegos Mediterráneos. Tror poängen kan fördelas lite hur som helst i den här matchen och skippar därför 1×2. Istället går vi på ett kortspel!

  • Match: Almeria – Sociedad
  • Spel: över 60,5 varningspoäng
  • Odds: 1.80 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Almeria är ett av de mest varnade lagen i La Liga så här långt med 71 gula och 4 röda kort. Det blir ett snitt på nästan 3,5 kort per match på de 22 omgångar som laget spelat. Vi brukar få se lite grisiga matcher när Almeria är i farten och så har det verkligen blivit på slutet. Senast mot Cordoba fick vi se sju gula kort och det kanske inte var så överraskande med tanke på att det var ett andalusiskt derby. Men gången innan var det hemmamatch mot Getafe och med 8 gula och 2 röda kort där så kan Almeria leverera kort även i ”vanliga” matcher. De två matcherna innan Getafe så var det väldigt lugnt med korten, men då dömde även Garrido samt Mallenco, vilket är de två lugnaste domarna i Spanien.

almeriasociedad_200x200

Idag är det Carlos Velasco Carballo som håller i pipan och han är definitivt inte en av de lugnaste domarna i Spanien. Nu höll han igen i senaste matchen mellan Deportivo – Eibar där det endast blev fem gula kort. Men det var också en lugn match som inte riktigt hettade till ordentligt. Innan det hade han ett snitt på 8,5 kort över fem matcher, där han dessutom delade ut tre röda kort.  Senast han dömde Sociedad var i en cupmatch mot Villarreal, som på förhand låter ganska fredligt. Men Carballo lyckades pumpa ut 9 gula kort samt 1 rött kort i den matchen.

När dessa två lag möttes tidigare på säsongen på Anoeta så var det ett Sociedad som styrde stora delar av spelet, men fick se sig besegrade med 1-2 till slut. Den gången fick vi se 8 gula och 1 rött kort.


Varningspoäng hos Unibet funkar som så att det är 10 poäng för ett gult kort samt 25 för ett rött kort. Den totala summan varningspoäng man kan få för en spelare är 35 poäng. Jag tror vi kliver över 60,5 poäng här och testar en insats strax under medel på det.

/e@sy