Match på Juegos Mediterráneos idag när Almeria gästas av Sevilla. Almeria ligger på en nedflyttningsplats för tillfället och är verkligen i behov av en seger, samtidigt som Sevilla jagar en europaplats. Lite defensiva avbräck hos gästerna tror jag innebär att vi får se en del mål här.

  • Match: Almeria – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,99 @ betsson
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Almeria ligger alltså på en nedflyttningsplats för tillfället, då man blev omsprungna av Valladolid som tog en skrällseger över Barcelona igår. Det är bortaspelet som inte alls fungerat på slutet där man inkasserat fem raka förluster med en målskillnad på 14-2. Som tur är så har man vaknat till liv på hemmagräset och man har faktiskt inte släppt in ett mål här på fem raka matcher. Nu har man mött en del skitlag i dessa matcher, men Atlético Madrid (2-0) bollar man inte med hur som helst. Men jag stirrar mig inte blind på alla nollor på slutet och jag tror inte att Almeria håller någon nolla här. Man har press på sig att fixa poäng och då kommer det öppna upp sig för ett kontringsstarkt Sevilla. Framåt tror jag dock att man kan smälla in ett par bollar i dagens match, för Sevilla har ett av ligans sämsta försvarsspel och idag saknar man dessutom ett par viktiga kuggar i försvarslinjen.

Hemmalaget har inga skadebekymmer i truppen och då tvingas man vila högerback Nelson och anfallare Oscar Diaz.

sevillaalmeria

Sevilla har skramlat ihop en del poäng på slutet och placerar sig som sjua just nu, fem poäng bakom Sociedad på europaplats. Laget har faktiskt hållit nollan i de tre senaste matcherna, men trots detta står jag fast vid att man har ett uselt försvar. Man släpper till en hel del lägen varje match och hade det inte varit för Beto i målburen så tror jag inte man varit med och fajtats om en europaplats. Till dagens match har man dessutom ordentliga bekymmer i defensiven då både vänsterback Moreno och mittback Fazio är avstängda, även mittback Pareja missar på grund av skada. Med dessa bekymmer släpper man förmodligen in ynglingen Luismi på mittbacken idag, en herre som gjort noll minuter för Sevilla denna säsong. Även på vänsterbacken tror jag man kommer få problem då Navarro knappast är av samma kaliber som Moreno. Men offensivt håller Sevilla bra klass och med den speed man besitter i anfallet så kan man mycket väl överraska ett offensivt Almeria. Rakitic gör det mesta rätt den här säsongen och hittar han fram till Bacca eller Gameiro så kommer det gå undan.

Förutom de herrar jag nämnt så saknar gästerna även Cheryshev och M’Bia. Enbart defensiva avbräck med andra ord!


Almeria har en jättechans att knipa tre poäng här och man är verkligen i behov av det i botten av tabellen. Det tror jag innebär ett väldigt offensivt hemmalag, något som även kan bli deras fall. Sevilla har snott med sig många oförtjänta poäng på bortagräs och man kommer hugga direkt när man får chans till kontring idag. Tror därför vi kan få se en del mål i den här matchen och över 2,5 mål blir mitt spel!

/e@sy