Ingen match från högstaligan i Spanien idag utan vi får istället vända blickarna mot segundan återigen. Precis som förra gången jag rekade i segundan så är det en match Almeria är iblandad i, denna gång ställs man mot Sabadell. Blir ett målspel på ena laget här som känns bra, häng på!

  • Match: Almeria – Sabadell
  • Spel: Almeria över 1,5 mål
  • Odds: 1,93 @ betsafe
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Almeria var även inblandade i min förra rek ifrån segunda division då man ställdes mot Real Madrid B på bortagräs. Reken handlade inte direkt om hur dåliga Almeria var utan mer hur bra anfall Real Madrid hade i den matchen och Real över 1,5 mål spelades. För Almeria är ett väldigt bra lag och jag tror det kan finnas stora chanser till att man tar klivet upp denna säsong, men då vill det till att man vinner den här typen av matcher. Man ligger för tillfället på en 2:a plats men det är ett getingbo kring play-off platserna och man har endast sex poäng till godo på Sabadell som ligger 9:a. Framåt tycker jag om Almeria och jag är extra förtjust i brassen Charles (bilden) som är riktigt bra och gjort 12 mål hittills denna säsong.

Hemmalaget beräknas ställa upp med en liknande elva som senaste matchen, inga nya avbräck.

Sabadell hade tur att man ens fick spela i segundan denna säsong, i och med att Villarreal åkte ur la liga så klarade laget sig kvar tack vare att Villarreal B blev tvångsnedflyttade. Men i år har laget gjort en klart godkänd insats hittills och man parkerar alltså på en 9:e plats i tabellen. Jag har inte sett alltför mycket utav laget denna säsong men det verkar inte som man har det tätaste försvaret när man är på resande fot. Kikar vi på de 10 senaste bortamatcherna så har laget släppt in 2 mål eller fler i 7 av dessa matcher. Lagen som man hållit ner siffrorna mot är inte alls i samma klass som kvällens motstånd, så jag tror man kan få det väldigt tufft här.

Lite skadebekymmer hos bortalaget då man saknar Tortolero, Olmo, Arteaga, Espasandín, Fito Miranda samt nyförvärvet Toño García. En del långtidsskadade men det är backbrist i laget och man får kasta lite i backlinjen idag då Toño skadade sig senast mot Barcelona B.


Almeria brukar inte peppra in mål på hemmagräs direkt men mot ett Sabadell som har lite backbekymmer samt läcker in mål på bortagräs så tror jag hemmalaget gör minst två baljor här.

Testar även ett par andra målspel med mindre peng:

Almeria över 2,5 mål – 3,75 @ bet365 – 1/10 units

Almeria över 3,5 mål – 9,00 @ bet365 – 0,25/10 units

/e@sy