Fredagsmatch på Juegos Mediterraneos när Real Madrid gästar ett mycket pressat Almeria. Gästerna från den spanska huvudstaden lär inte helt otippat vinna matchen, men det är inte några odds som lockar på detta. Har istället riktat in mig på ett kortspel då en av Spaniens sämsta domare håller i pipan här.

  • Match: Almeria – Real Madrid
  • Spel: över 5,5 kort i matchen
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Alfonso Alvarez Izquierdo är namnet på herren som dömer kvällens match på Juegos Mediterraneos, i mitt tycke en av de sämsta domarna i Spanien. Han har 9 säsonger i La Liga bakom sig och även fast han är rutinerad på det viset så är det inget som speglar hur han är ute på planen. Det är väldigt sällan som han ställer sig och tar en diskussion med spelarna och ger muntliga varningar, utan han låter korten tala direkt. Den här säsongen har han dömt 8 matcher i La Liga och med sammanlagt 66 gula kort utdelade så har han ett fantastiskt snitt på 8,25 (!) per match. Vi hittar även 3 röda kort på de fem senaste matcherna han dömt.

almeriarealmadrid_200x200

Almeria snittar nästan exakt 3 gula kort per match den här säsongen, vilket är en ganska normal siffra för ett bottengäng i La Liga. Vi hittar även 2 röda kort på laget under denna säsong. När nu serieledande Real Madrid kommer på besök så blir det oftast lite extra heta spelare, då det i regel även brukar bli bra fart på läktaren. Almeria är ett väldigt pressat lag för tillfället och med den tabellposition laget har så tror jag inte man kommer vika en tum ikväll. Almeria har även gjort förändringar på tränarposten efter 5-2 förlusten mot Eibar, så det kan tända laget lite extra här.

Real Madrid snittar nästan exakt två gula kort hittills denna säsongen och har dragit rött en gång på sina 14 matcher. Laget är lite i farten när det gäller gula kort då laget fick 5 gula i senaste ligamatchen mot Celta Vigo och gången innan det fick man 4 mot Malaga. Vi ska även nämna att domare Izquierdo är katalan (Barcelona) och har tidigare blivit beskylld för att inte direkt döma till ”marängernas” fördel. Börjar bortaspelarna käfta med Izquierdo i kväll så tror jag inte han är sen att visa kortet.

Kikar vi inbördes mellan dessa lag så har det faktiskt inte blivit så många kort genom åren, därav den låga linan hos bolagen kanske. Men som jag nämnde så är Almeria riktigt pressade för dagen och med Izquierdo vid pipan så kan verkligen vad som helst hända. Han snittar över 10 gula kort på de 3 senaste matcherna!


Betsson erbjuder ett högre odds för över 5,5 ska nämnas, men då är det enbart gula kort. Hos bet365 räknas även ett direkt rött kort med i spelet så vi kör därför på det. En medelinsats är det som gäller.

Testar även en del andra kortspel i matchen med mindre slantar:

Kort före 26:00 minuten – 1,83 @ bet365 - 1/10 units

Dubarbier får ett gult kort – 2,20 @ betsson - 1,5/10 units

Navarro får ett gult kort – 2,30 @ betsson - 1,5/10 units

Marcelo får ett gult kort – 4,50 @ betsson - 0,5/10 units

Rött kort i matchen – 3,30 @ betsson - 0,5/10 units

Trujillo får ett rött kort – 19,50 @ betsson - 0,5/10 units

Dos Santos får ett rött kort – 19,50 @ betsson - 0,5/10 units

Om en spelare inte kommer till start så återbetalas insatsen.

Låt korten hagla!

/e@sy