Otroligt viktig lunchmatch i Spanien denna söndag när Almeria tar emot jumbon Betis hemma på  Juegos Mediterráneos. Det är endast seger som gäller för hemmalaget och kan man inte kämpa ner ett avhängt Betis så har man inget i la liga att göra. Hemmaseger!

  • Match: Almeria – Betis
  • Spel: Almeria -1 (asian handicap)
  • Odds: 2,075 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Almeria var nykomlingar i la liga den här säsongen och trots att man ligger på en nedflyttningsplats just nu så tycker jag att man spelat väldigt bra fotboll stundtals. Tyvärr har man varit lite väl offensiva i sitt spel många matcher och har fått betala för en defensiv som inte håller någon högre klass. Med tre omgångar kvar så har man nu chansen att ta klivet upp på rätt sida strecket om man vinner här, tack vare att Osasuna brände mot Celta Vigo på hemmagräs. Med tanke på att man har två tuffa matcher mot Granada (b) och Athletic (h) så tror jag därför att en vinst är det enda som gäller i den här matchen om man vill klara sig kvar. Man kommer från en riktigt viktig trepoängare i senaste omgången då Espanyol besegrades på bortagräs med 2-1, detta efter att man fått spelat med en man mer i 45 min och vänt ett underläge. Stärkta av den segern och nu match inför hemmafansen, då kan jag inte se hur man ska kunna blåsa detta. Man har som sagt en intressant offensiv och med den ska man kunna straffa ett Betis som inte har något att spela för. Defensivt är man inte särskilt bra, men man ska kunna stå emot Betis som inte visat något som helst framåt de senaste matcherna.

Lite defensiva avbräck hos hemmalaget som får klara sig utan Dubarbier (avstängd) och Trujillo (avstängd) här. I övrigt kan man mönstra starkast möjliga elva.

betis_200x200

Real Betis har haft det otroligt tungt den här säsongen och jag lider verkligen med laget som får ta steget ner i segundan. Man är tillräckligt bra för att spela i högstaligan, men man har verkligen kommit helt snett på det i år. 22 inspelade poäng på 35 matcher är inte godkänt och laget har verkligen läckt bakåt med 70 insläppta mål på dessa matcher. Man har även märkt på slutet att laget verkligen inte har någonting att spela för, där förlusterna radats upp en efter en. Det ska även nämnas att tränare Calderon roterat en del i matcherna på slutet, något som knappast stärker Betis aktier. Man har ett helt ok anfall tycker jag där Ruben Castro samt Leo Baptistao utan tvekan är spelare som inte kommer hänga med laget ner i andraligan. Castro sägs redan nu vara klar för en flytt och han har fått utstå en hel del burop på slutet från de egna fansen. Jag tror helt enkelt inte att spelarna är tillräckligt sugna på att prestera med tanke på omständigheterna, och då bör man få det väldigt jobbigt mot ett hungrigt Almeria.

Fortsatt lång skadelista hos Betis som får klara sig utan Amaya, Dídac Vilá, Nacho Pérez, Nono, Xavi Torres, Nosa och Chuli.


Betis har verkligen inte sett bra ut på slutet och kommer in här med fem raka förlustmatcher i ryggen. Att man då ska kunna rubba ett högmotiverat Almeria på bortagräs tror jag inte riktigt på. Testar därför en medelinsats på Almeria -1 (asian) där det är pengarna tillbaka vid en uddamålsvinst för hemmalaget.

/e@sy