Kvällens sena match i Copa del Rey hittar vi på Juegos Mediterraneos där hemmalaget Almeria gästas av Real Betis. Det blev ett riktigt målfyrverkeri i förra veckans möte mellan dessa två, och jag tycker det finns goda chanser till en del mål även ikväll.

  • Match: Almeria – Betis
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Almeria går tungt i La Liga och det innebar även en del förändringar på tränarposten nyligen då Juan Ignacio Martínez tog över rodret. Han satt dock uppe på läktaren när Almeria förlorade mot Real Madrid (1-4) i senaste omgången, då han ville ha lite bättre kontroll på grejerna innan han gick in till match. Så det här blir alltså debuten för honom och jag tror gärna han inleder med en seger inför hemmafansen och avancerar vidare i cupen. Almeria sitter även i ett väldigt bra läge då man bortaslog Betis med 4-3 i första omgången, i en mycket händelserik match. Det kändes som Almeria verkligen kunde spela ut när man stötte på ett litet sämre lag, vilket är viktigt för självförtroendet. Men samtidigt så slappnade man av i defensiven och det har man inte råd med mot ett lag som Betis.

Hemmalaget kommer till spel med en stark trupp idag där endast Soriano (8/2) och Mauro dos Santos (11/1) saknas på grund av skador. Det förväntas bli en del rotation men vi såg i senaste mötet att det endast är en fördel för målproduktionen.

almeriabetis_180x180

Real Betis går starkt i segundan just nu och har plockat tre raka trepoängare på slutet, vilket gjort att laget hoppat upp till en 4:e plats. Något som är anmärkningsvärt i dessa tre segrar är att laget inte släppt in ett endaste mål, vilket inte hör till vanligheten när det gäller Betis. Försvarsspelet är inte bra hos de grönvita och det såg vi verkligen i matchen mot Almeria. Det kanske funkar att slarva defensivt i segundan vissa matcher, men gör man det mot lag från La Liga så blir man straffade. Offensivt så har man dock ett mycket intressant lag med spelare som Ruben Castro och Molina, två herrar som definitivt skulle hålla i högstaligan. Betis måste kliva på framåt idag för att vända på steken, vilket borde öppna upp matchen rejält.

Hos gästerna stryker vi idag Álex Martínez, Vadillo och Nono som alla tre gått skadade en längre period. Vi sätter även frågetecken för Rennella och Bruno som dragits med småskavanker under veckan.


Betis måste som sagt kliva på framåt idag och det kan ge en liknande matchbild som vi såg senast. Gästerna har ett uruselt försvar och lämnas dessa ensamma i kontringsspelet så kommer det bli livsfarligt. Samtidigt har Betis en tillräckligt bra offensiv för att även skada Almeria. Jag tror på öppet spel här och minst tre mål i matchen.

/e@sy