Den trettonde omgången av La Liga ska kompletteras och vi gör det med Almeria – Rayo Vallecano på Juegos Mediterráneos ikväll. Hemmalaget söker desperat efter en trepoängare då man endast plockat en pinne på de fem senaste matcherna. Kommer den ikväll mot ett defensivt svagt Rayo Vallecano?

  • Match: Almeria – Rayo
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Almeria ligger inte helt oväntat i de nedre regionerna av tabellen och har samlat på sig 10 poäng så här långt. Man tappade ett par viktiga spelare från förra säsongen och har väl egentligen inte fyllt på med några vettiga ersättare. Laget har heller inte gjort särskilt många mål framåt så här långt med nio fullträffar på 12 matcher, vilket inte är godkänt på något sätt. Fart finns det gott om i anfallsspelet men när det kommer till avgörande passningar och avslut så är det helt enkelt inte tillräckligt. Nu har anfallaren Thievy (lån från Espanyol) fått fyra matcher i kroppen och han kan bli viktig framöver för Almeria. En intressant herre som aldrig riktigt fått chansen i La Liga, vilket han ser ut att få nu. Trots att Almeria inte gjort särskilt många mål ska det nämnas att man idag ställs mot ligans kanske sämsta försvar, så nog tror jag att hemmalaget ska kunna trycka dit minst en boll idag. Defensivt så har Almeria gjort det mycket bra hittills denna säsong, då man endast släppt in 14 bollar. Men nu måste man släppa på handbromsen lite och i sin jakt på tre poäng så tror jag nog att gästerna kommer få sina chanser här.
Hos hemmalaget stryker vi avstängda Azeez efter hans röda kort senast. Tillbaka från avstängning har man dock viktiga Thomas som ser ut att gå direkt in i startelvan. I övrigt inga större bekymmer.

almeriavallecano_200x200

Rayo Vallecano har gått som förväntat hittills och placerar sig i mitten av tabellen på 14 inspelade poäng. I vanlig ordning har stora delar av spelartruppen bytts ut och jag tror laget kommer bli vassare och vassare ju längre säsongen lider. Man kommer närmast från en vinst i förra omgången då Celta Vigo besegrades på hemmaplan med 1-0. Men resultatet speglade knappast matchbilden då Celta Vigo ordnade fram ganska många målchanser utan att ha det rätta flytet, Rayo räddades nämligen av både stolpe och ribba. Det brukar bli lite ”raggarspel” när Rayo spelar fotboll där man oftast byter chanser med sitt motstånd. Laget är faktiskt väldigt giftiga framåt med många klasspelare, men försvarsmässigt så finns det mycket man kan förbättra, 24 insläppta mål på 12 matcher innebär att endast Levante (28) och Elche (27) är värre i den tabellen. Rayo vill alltid spela sig ur situationer och ibland blir det lite väl vågat måste man säga. Det blir en hel del bolltapp och många mål man släppt in har just tillkommit när man tappat boll vid fel lägen. Men Almeria kommer förmodligen kliva på idag och det innebär en del fina kontringslägen åt gästerna, där man har lite vapen att avlossa. Baptistao har verkligen hittat rätt i sin gamla klubb och med sex fullträffar är han lagets bästa målskytt. Vi ska även fortsätta nämna Gael Kakuta (lån från Chelsea) som imponerar mer och mer på mig för varje omgång. Otroligt svårstoppad på sin kant och han har stått för en del assist så här långt.
Hos gästerna stryker vi defensiva mittfältaren Raúl Baena (avstängd) samt vänsterback Insua (skadad). Inga avbräck offensivt.


Det känns som Almeria spelat lite fegt hittills där man inte gjort särskilt många mål framåt och heller inte släppt in särskilt många. Med den planen ligger man långt ner i tabellen och nu är det dags att släppa på handbromsen lite. Rayo är även en motståndare som brukar kunna framkalla lite ”raggarfotboll”, så vi ska nog kunna få en del mål här. Över 2,5 mål och en medelinsats blir det för min del.

/e@sy