Vi tar oss till Juegos Mediterráneos denna söndag där Almeria gästas av Osasuna. Gästerna från Pamplona har öppnat starkt med två raka vinster utan insläppt mål, men här tror jag det tar stopp mot en starkare motståndare!

  • Match: Almeria – Osasuna
  • Spel: Almeria
  • Odds: 1,95 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:15

Almeria åkte ur La Liga förra säsongen och satsar nu på att ta sig tillbaka omgående. Som vanligt när ett lag åker ur högstaligan så försvinner det spelare, men Almeria har trots degraderingen fått behålla en hel del spelare och dessutom fyllt på med några intressanta namn. Visst är det tufft att tappa spelare som Thievy, Edgar, Thomas och Verza men Fatau (Granada), Hadzic (Zaragoza) och Chuli (Betis) är inga dåliga spelare på den här nivån. Dessutom har man nyligen lånat in mittfältaren Lolo Reyes från Betis, som är ytterligare en bra förstärkning. Kikar vi till matcherna som Almeria spelats så är det knappast det offensiva som hackat, då laget gjort fem mål framåt så här långt, detta mot Leganes (3-2) och Zaragoza (2-3). Men lika många insläppta mål har tvingat laget till att träna defensiven under veckan, där det inte riktigt funkat. Men vi ska trots att nämna att både Leganes och Zaragoza har en offensiv som jag inte tycker mig finna hos Osasuna, så lite missvisande kan det vara.

Inga större skadebekymmer hos hemmalaget idag där vi endast stryker Navarro och Zongo. Nyförvärvet från Manchester City, Jose Angel Pozo (anfallare), finns med i dagens trupp och det är en mycket intressant spelare som det ska bli kul att följa.

almeriaosasuna_180x180

Osasuna åkte ur La Liga för två säsonger sedan och var även mycket nära att åka ur segundan under fjolårssäsongen. Lite av ett fritt fall för laget som trots att öppnat den här säsongen på bästa vis. Det har blivit två segrar på lika många försök då motståndet varit Llagostera (2-0) och Mirandes (1-0). Som ni ser har laget inte släppt in något mål ännu och det har varit defensiven som Osasuna varit känt för tidigare under tiden i La Liga. Men dessa två matcher ska vi inte dra några större växlar av, då både Mirandes och Llagostera kommer få kämpa hårt för att hålla sig kvar. Idag är det betydligt tuffare motstånd och dessutom bortaplan där Osasuna brukar vara något snäpp sämre. Kikar vi till truppen så gillar jag det Roberto Torres visar på fotbollsplanen, men i övrigt är riktigt slätstruket. Nino kämpar på uppe i anfallet och det är ju en herre som inte direkt blir snabbare med åldern.

Vi har en del defensiva bekymmer hos gästerna idag som får klara sig utan Loties, Luis Martins, Miguel Flaño och José García. Detta tvingar tränare Enrique till att plocka in en del spelare från b-laget.


Jag dribblade lite mellan hemmalaget över 1,5 mål här och den raka ettan, och beslutade mig för ett rakt spel på Almeria till slut. Visst har Osasuna en del defensiva skadebekymmer, men laget har inte släppt in något mål ännu ska vi komma ihåg. Jag tror Osasuna kan gå mållösa idag och då räcker det med ett hemmamål för mitt spel. Håller mig till en medelinsats!

/e@sy