En fredagsmatch i la liga och en väldigt viktig sådan när Almeria gästas av Osasuna på Juegos Mediterráneos. Lagen ligger på varsin sida av nedflyttningsstrecket och man har skrapat ihop samma antal poäng så här långt. Almeria kommer gå hårt för vinsten och jag tror man gör ett par mål på ett formsvagt Osasuna.

  • Match: Almeria – Osasuna
  • Spel: Almeria över 1,5 mål
  • Odds: 2,55 @ expekt
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Almeria är nykomlingar i la liga och starten på den här säsongen hade man nog önskat ogjord då man spelade lite väl optimistiskt stundtals. Det funkar inte att gå ut och svinga chanser med sina motståndare, och detta fick man lära sig den hårda vägen. Men spelet såg bättre ut en bit in på säsongen där man även spelade otroligt tajt försvarsmässigt. Men nu har man hittat tillbaka till gamla synder och det är inte särskilt konstigt då man är ett väldigt pressat lag för tillfället, som är i stort behov av poäng. Man har ett relativt tufft spelschema kvar och det sätter extra press på det här mötet mot en bottenkollega på hemmaplan. Det blev en förlust i senaste omgången då man gästade Valladolid på bortaplan, en match som man förlorade med 1-0 till slut. Men Almeria skapade tillräckligt med chanser för att göra minst ett mål framåt där, och samtidigt så hade man likväl kunnat släppa in ett par bollar till också. Det var sådär härligt svängigt som det kan bli när Almeria spelar, och då får publiken verkligen valuta för entrépengen. Det finns offensiv kraft i det här laget som är tillräckligt bra för la liga, med bland annat talangen Suso och speedkulan Vidal. Jag tycker även den är tillräckligt bra för att göra två mål på Osasuna ikväll.

Verza är tillbaka från avstängningen här vilket spetsar till offensiven. I övrigt får man klara sig utan Torsigilieri (avstängd) samt Dubarbier (skadad), två defensiva avbräck.

almeriaverza

Osasuna är ligans formsvagaste gäng då man endast plockat en pinne på de sex senaste matcherna, något som innebär att man placerar sig under nedflyttningsstrecket i detta nu. Som vanligt är det målskyttet som spökar där man endast gjort två (!) mål framåt på dessa sex matcher. Det håller givetvis inte och även fast man skapar en del lägen så har man förtvivlat svårt att sätta dit bollarna. Man kommer från en oavgjord match mot Sociedad (1-1) i senaste omgången där Oriol Riera kunde nicka in kvitteringen efter dryga timmen spelad. Och just denna Oriol Riera är den spelare som ska göra det för Osasuna, han står noterad för 10 mål hittills denna säsong och är lagets bästa målgörare. Ingen spektakulär spelare på något vis, men han är otroligt stark på skallen så där kommer Almeria få se upp. Osasuna har tidigare säsonger varit förknippat med ett väldigt starkt försvarsspel, något som är helt bortblåst den här säsongen. Dessutom är även Osasuna i väldigt stort poängbehov, så jag tror inte man backar hem allt för mycket i dagens match.

Gästerna fick två skador i senaste matchen då Armenteros och Loties tvingas vila idag. Sedan tidigare finns även Sisi och Lolo på skadelistan.


Två desperata lag och med tanke på hur jämnt det är i botten av tabellen så är en trepoängare väldigt värdefull här. Jag tror därför vi får se en ganska öppen match där hemmalaget är spelförande och kliver på offensivt i vanlig stil. Testar därför en mindre insats på hemmalaget över 1,5 mål till fina 2,55 hos expekt.

/e@sy