Andalusiskt derby på Juegos Mediterráneos idag när Almeria tar emot Malaga. Hemmalaget har ett stentufft spelschema kvar och det kan komma att krävas en trepoängare idag. Bäddar för öppet spel och då ska vi kunna få se en del mål.

  • Match: Almeria – Malaga
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Almeria placerar sig på en 16:e plats just nu och har bara en poäng till godo på Eibar och Granada under strecket. Väldigt oroande när vi ser till spelschemat som Almeria har kvar, där matcher mot Sevilla och Valencia väntar efter dagens kamp. På förhand är kvällens uppgift den enklaste man har kvar och jag tror vi får se ett hemmalag som går hårt för seger idag. Hemmaformen är bra då Almeria har tagit poäng i tre raka matcher på Juegos Mediterráneos uppdelat på två vinster och ett kryss. Laget har fått igång målskyttet med sju strutar framåt på dessa tre matcher, så visst ska man kunna hota Malaga idag. Men samtidigt kan man få problem i jakten på tre poäng, för Malaga har ett mycket intressant anfallsspel. Dessutom saknas mittback Mauro dos Santos hos hemmalaget idag, och det är inte positivt.

Förutom Mauro dos Santos stryker vi även Michel Macedo och Fran Vélez som går skadade.

almeriamalaga_200x200

Malaga har stått för en godkänd säsong då laget placerar sig på en 9:e plats just nu med 47 inspelade poäng. Malaga var länge med i striden om europaplatserna, men dålig form på slutet har inneburit att en sådan plats är långt borta just nu. Det finns fortfarande en liten möjligt men då är det endast segrar som gäller på slutet, vilket bara lär gynna överspelet. Formen är som sagt knackig då Malaga åkt på tre förluster på de fyra senaste omgångarna, men jag tycker inte man spelat överdrivet dåligt. Senaste förlustmatchen mot Elche (1-2) borde inneburit poäng, men utnyttjar man inte straffsparkar så är det svårt att vinna matcher.

Bra skadeläge hos gästerna som endast saknar defensiva mittfältaren Camacho.


Derby lär innebära bra fart i matchen och Almeria vill nog mer än gärna lägga beslag på tre poäng med tanke på de två återstående matcherna. Det tidigare mötet den här säsongen slutade 2-1 till Almeria och jag tror vi får se omvända siffror idag, vilket skulle innebära att överspelet sitter. Medelinsats åker in!

/e@sy