Mycket viktiga poäng på spel när Almeria och Levante drabbar samman på Estadio de los Juegos Mediterráneos under lördagskvällen. Lagen har skrapat ihop samma antal poäng men placerar sig på varsin sida om nedflyttningsstrecket. Jag förväntar mig en tuff och tät match där korten haglar!

  • Match: Almeria – Levante
  • Spel: över 6,5 kort
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Almeria har haft en del problem med varningar under säsongen och snittar 3,6 kort per match under 28 omgångar. Noterbart är att laget dragit ett rött kort vid åtta tillfällen under säsongen, vilket säkerligen är bland de högre siffrorna i ligan. Kikar vi fem matcher tillbaka så har laget åkt på fyra utvisningar. Speciellt hemmamatcherna har varit heta för Almeria där de fyra senaste på Juegos Mediterráneos brakat iväg ordentligt. Det fina med röda kort hos bet365 är att dessa går som två kort om det röda kommer upp direkt. Vid två gula och ett rött kort så kan vi sammanlagt få tre kort på en spelare.

almerialevante_200x200

Levante är inte på något sätt ett skönspelande gäng och laget har ett kortsnitt på 3 per match så här långt. Det finns en del tuffingar i truppen och sedan har vi även en del spelare som inte alltid tänker sig för. En sådan spelare är anfallare David Barral som lyckats dra på sig nio gula kort den här säsongen, vilket är mest i Levante. Sedan har vi mittfältsparet Simao och Diop som inte backar undan i duellerna. Otroligt viktiga poäng på spel idag och senast Levante spelade en bottenmatch var mot Granada. Där hittade vi till slut 8 gula kort samt 3 röda.

Domare i matchen är José Luis González González och han brukar kunna vifta ut en del kort när temperaturen är hög ute på planen. Han tog det lugnt i senaste matchen mellan Malaga – Cordoba, men innan det hade han tre raka matcher över den här linan. Det kommer smälla på planen och då ryker korten upp.

/e@sy