Denna lördag beger vi oss till Estadio Mediterráneo där hemmalaget Almeria gästas av Levante. Jag har råkat sett en hel del av Levante den här säsongen och det innebär en tung insats på det här spelet.

  • Match: Almeria – Levante
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,00 @ betsson
  • Insats: 9/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Almeria har varit en pigg nykomling och det är imponerande att man snittat två mål per match inledningsvis i ligan. Men man ligger trea från slutet just nu och det skvallrar en del om hur försvarsspelet varit. Men vi lämnar defensiven och inriktar oss istället på offensiven som det här spelet kommer handla om. Almeria har en offensiv linje som varit identiskt varenda match hittills i ligaspelet, nämligen Vidal, Soriano, Suso och Rodri. Dessa kommer troligtvis också starta mot Levante och det är givetvis en fördel att man är samspelta med varandra. Suso är en trevlig överraskning i la liga för mig och även fast han har en del brister i det defensiva så är det desto trevligare att se den offensiva biten. Även Rodri har haft en smakstart på säsongen och är lagets bästa målskytt så här långt, en spännande spelare som är på lån från Barcelona. Nej Almeria är helt klart en frisk fläkt och med sitt offensiva spel är man trevliga att kika på.

Inga skadebekymmer hos hemmalaget men man väljer att lämna Dubarbier, Raúl García och Torsiglieri utanför truppen.

almeriasoriano

Levante har tagit fem poäng så här långt och det får ses som väldigt godkänt med tanke på att man stuvat om ordentligt i truppen inför den här säsongen. Och man ska vara väldigt glada över poängen som trillat in, för i ärlighetens namn har man knappt gjort sig förtjänt av ett enda poäng. Mot Barcelona fick man stryk med hela 7-0 och det är väl inte så mycket att snacka om. Men vinsten mot Rayo (2-1) så var man totalt utspelade långa stunder, detta trots att man spelade med en man mer sista halvtimmen, så segermålet på övertid i den matchen var bland det största rånet jag sett på en fotbollsplan. I förra omgången fick man ett 0-0 resultat hemma mot Sociedad, men det ska tilläggas att Sociedad förmodligen hade en del tankar på CL-mötet mot Shakhtar där. Levante är det lag som imponerat minst på mig av det jag sett så här långt och jag tror man kommer få det riktigt tufft här!

I bortalaget stryker vi Pedro López som går skadad, även stora frågetecken för Diop samt Rubén García.


Jag tror Levante löper stor risk att åka ur denna säsong och jag tror även att man kommer förlora den här matchen mot ett offensivt skickligt Almeria. Men hemmalaget har visat att defensiven inte är att lita på så jag väljer istället ett målspel på Almeria framför den raka ettan. Betsson erbjuder 2,00 för minst två hemmamål och det får sig en tyngre insats!

Testar även två andra målspel på hemmalaget:

Almeria över 2,5 mål – 4,00 @ bet365- 1/10 units

Almeria över 3,5 mål – 10,00 @ bet365- 0,5/10 units

/e@sy