Andalusiskt derby i afton när Granada reser den korta biten till Juegos Mediterráneos för att ställas mot Almeria. Två lag som kommer slåss med näbbar och klor för att ta sig över nedflyttningsstrecket, vilket bör innebära mer kamp än något skönspel. Det är upplagt för många kort i den här matchen!

  • Match: Almeria – Granada
  • Spel: över 8 kort (asian)
  • Odds: 1.90@ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Almeria har åkt på 108 kort (99 gula + 9 röda) under säsongen vilket blir ett snitt på 3,6 kort per match. Ett av de lag som tar flest kort i ligan och det blir oftast heta matcher när Almeria är inblandade. Kikar vi 10 matcher tillbaka med laget så har det blivit 9 röda kort. Blickar vi över mot Granada så har laget åkt på 97 kort (92 gula + 5 röda) under säsongen vilket blir ett snitt på 3,2 kort per match. Precis som hos Almeria så har det blivit en hel del kort på slutet i Granadas matcher, frånsett krossen man åkte på mot Real Madrid (1-9) som blev riktigt avslagen. Senast mot Celta Vigo (1-1) fick vi se hela 11 gula och 1 rött kort.

Tabelläget är ytterligare något som talar för många kort då båda lagen placerar sig under nedflyttningsstrecket just nu där Almeria plockat en mer pinne än Granada. Inget av lagen är intresserade av något oavgjort resultat och det lär därför bli högt tempo i matchen där det svänger åt båda håll. Det är som sagt derby och kikar vi på de tidigare mötet under säsongen så fick vi 6 gula och 1 rött kort i den matchen. Det kommer vara välfyllda läktare och en väldigt sen lördagsmatch lär piska upp stämningen ännu mer.

almeriagranada_200x200

Tar vi då en titt på domaren i matchen så är det Santiago Jaime Latre som håller i pipan. Han gör sin debutsäsong i La Liga och det är bara att gratulera den spanska domarkåren som fått fram ännu en oduglig domare. Han inledde säsongen relativt lugnt men har växlat upp ordentligt och kastar ut kort för dagen. Han snittar nästan exakt 8 kort per match över 15 ligamatcher, vilket måste vara det högsta snittet bland domarna i Spanien. Senast blev det 9 gula + 1 rött i Rayo – Malaga och innan det fick vi se 12 gula och 1 rött mellan Atletico – Valencia. Anmärkningsvärt är att Latre inte dömt något derby tidigare under säsongen. Så det blir spännande att se hur han kommer agera idag.


Två lag med en utsatt tabellpositon och som kommer gå hårt för vinsten idag. Smäller vi sedan på derbystämning och en kortglad herre vid pipan så borde vi få se en hel del kort här.

Testar även tre sidospel i matchen:

Rött kort i matchen @ 2.75

Dubarbier gult kort @ 2.10

Juan Carlos gult kort @ 1.78

Samtliga tre odds hos betsson och vi lägger 1/10 units vardera på dessa. Insatsen tillbaka om en spelare inte kommer till start!

/e@sy