Sen kvällsmatch i la liga då vi kickar igång först 23:00 på Juegos Mediterraneos i Almeria. Här ska hemmalaget ta emot gästande Espanyol och det skulle förvåna mig väldiga om det blir något målfyrverkeri i den här matchen.

  • Match: Almeria – Espanyol
  • Spel: under 2 mål (goal line)
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 2/10 units
  • Speltstopp: 23:00

Almeria klarade sig kvar i la liga med ett nödrop förra säsongen då man slutade på en 17:e plats precis ovanför strecket. Man hade en hyfsad offensiv förra säsongen och det som grusade var snarare defensiven. Men till den här säsongen har man inte ens en vass offensiv längre, det ser nämligen väldigt tunt ut på den fronten. Man har tappat Suso, Rodri, Diaz och Vidal inför den här säsongen, där samtliga förutom Diaz var så gott som ordinarie under fjolårssäsongen. Man har ersatt med bland annat Tomer Hemed och Thievy, spelare som visat under flera säsonger att man inte riktigt håller i la liga. Thievy finns det ändå lite utvecklingspotential i, men Hemed är ingen spelare för högstaligan enligt mig. Jag tycker egentligen inte att Almeria ser särskilt välrustade ut i försvarslinjen heller, men man ställs mot en svag offensiv idag där man endast behöver hålla koll på en spelare.
Inga större problem hos hemmalaget idag som kan mönstra starkast möjliga lag.

almeriaespanyol_200x200

Espanyol hade inte heller någon större lycka förra säsongen där man slutade på en 14:e plats till slut. Till årets säsong har man inte förstärkt truppen särskilt mycket och jag tror man kommer hamna runt samma placering igen. Mycket handlar om anfallare Sergio Garcia och han måste verkligen lyckas om laget ska lyckas känns det som. Även försäsongen har varit tveksam för Espanyol där man stött på skitlag och knipit en seger på sju matcher. Målskyttet har varit ett problem under dessa matcher där man gjort endast lyckats göra fyra mål framåt. Men defensivt var Espanyol bra förra säsongen och man har även visat fint försvarsspel under försäsongen, där man har fem insläppta på sex matcher. Värt att notera är att fem av sex träningsmatcher gått under 2,5 mål.
Inte heller några problem hos gästerna som kan ställa starkast möjliga lag på planen.


Det känns inte som något sexigt möte detta och jag tror vi får ett spel därefter. Både lagen har en väldigt svag offensiv och jag kan helt enkelt inte se hur det ska kunna bli en massa mål, det är inte otänkbart att vi till och med får se en mållös match här. Vi går in med en mindre insats på under 2 mål (goal line), där det är pengarna tillbaka på exakt två mål.

/e@sy