Två matcher denna fredag i Spanien och jag tycker mig hittat ett riktigt bra spel i Almeria – Elche. Bortalaget har en av de svagaste backlinjerna i ligan och jag tror man kommer få problem här.

  • Match: Almeria – Elche
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,30 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 23:00

Almeria har faktiskt snittat två mål per match i de två första omgångarna, men trots detta står man bara på en inspelad poäng just nu. I öppningsmatchen mot Villarreal hade man greppet om tre poäng till det endast återstod sju minuter av matchen och man hade en ledning på 2-1. Men Villarreal både kvitterade och pillade in en ledningsboll och förstörde festen för hemmafansen. Nu senast höll historien på att upprepa sig då man hade en 2-1 ledning mot Getafe med endast minuter kvar att spela. Men Getafe lyckades ”bara” kvittera den gången och Almeria kunde räkna in sin första poäng för säsongen. Man har inte stött på något tyngre gäng ännu och det gör man heller inte denna gång då nykomlingen Elche gästar, ett lag som enligt mig har en av de sämre backlinjerna i ligan. Almeria har sett starka ut framåt hittills där lånet från Liverpool, Suso, varit helt fantastisk. Även barcelonalånet Rodri har sett riktigt vass ut och har noterats för tre mål på de två inledande matcherna.

Inga problem för hemmalaget som kan ställa sin starkaste elva på planen.

almeriarodri

Elche står precis som Almeria på en poäng efter två spelade omgångar, detta efter att man kryssat mot Sociedad i förra omgången. Det får ses som väldigt starkt att ta poäng mot Sociedad men man ska komma ihåg att det var ett Sociedad som vilade en hel del spelare och hade tankarna på CL-kvalet mot Lyon. Förra året i segundan så var Elche helt överlägsna och man levde mycket på sitt försvarsspel som var riktigt bra, men den backlinjen finns inte kvar utan man har istället plockat in några spelare som är högst tvivelaktiga. Botía gnäller jag på ofta och det är verkligen med all rätt, killen gjorde ingen glad i Sevilla förra säsongen och det är en karriär som verkligen är på väg utför. Vi har även den gode rumänen Sapunaru på ytterbacken som man plockat in från Zaragoza, en spelare som är helt galen och som redan hunnit med att plocka två gula kort på lika många matcher. Slutligen har man även hämtat in mittbacken David Lomban från Barcelona B, som tillsammans med Botía startat de två inledande matcherna. En väldigt slätstruken spelare som absolut inte har något att göra i en startelva i den spanska högstaligan.

Bortalaget får klara sig utan skadade Pelegrín och Beranger, även Suarez missar matchen på grund av avstängning.


Almeria har spelat bra i öppningsmatcherna tycker jag men man har inte hållit koncentrationen uppe i 90 minuter samtidigt som man haft en del oflyt. Nu har man en väldigt passande uppgift för att ta sin första trepoängare och jag tycker det känns som man kommer fixa detta. Men att man tappat ledningen i två matcher i rad nu och det gör att jag väljer över 1,5 mål på hemmalaget istället för den raka ettan. Återstår att se om det är ett smart drag, men 2,30 hos unibetär ett bra odds!

/e@sy