Ligafotbollen är tillbaka efter landslagsuppehållet och först ut i La Liga är Almeria – Cordoba under fredagskvällen. Andalusiskt derby med andra ord och vi kan nog förvänta oss en väldigt tuff och tät match. Almeria har blossat upp till lite väl stora favoriter och jag testar därför en slant på gästande Cordoba.

  • Match: Almeria – Cordoba
  • Spel: Cordoba (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 3,00 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Almeria har skrapat ihop en pinne på sina två inledande matcher den här säsongen, en poäng som kom i hemmamötet mot Espanyol (1-1). Man fick spela dryga timmen med en man mer i den matchen och ändå så imponerade man inte alls på mig. Kvitteringsbollen som Sergio Garcia prickade in i matchens sista sekund tycker jag faktiskt var ganska rättvist sett till hela matchen. Almeria har tappat mycket i offensiven till den här säsongen och har inte alls lyckats ersätta spelare som Vidal, Rodri och Suso bland annat, Det har även märkts på de matcher man spelat, där man inte skapat överdrivet mycket framåt. Senast mot Getafe (0-1) var det otroligt tafatt och Cordoba har definitivt inget försvar som man näter på hur som helst, det har vi sett mot till exempel Real Madrid. Till den här matchen har man dessutom lite bekymmer på anfallssidan då Azeez, Zongo samt Thievy ser ut att missa fredagens match. Samtliga spelade match under onsdagen med respektive landslag, och även fast man hinner hem så lär man nog stå över rapporteras det om. I övrigt inga större skadebekymmer hos hemmalaget.

almeriaCordoba_200x200

Cordoba är nykomlingar den här säsongen och jag tippade laget absolut sist inför ligapremiären. Men kanske får jag lov att tänka om, för laget har imponerat på mig inledningsvis trots den skrala poängskörden. Vi ska nämna att man mött Real Madrid och Celta Vigo, så jag tror man är relativt nöjda med en poäng så här långt. Man pressade faktiskt Real Madrid på bortaplan och det var först i slutskedet som Ronaldo kunde fastställa slutresultatet där. Matchen mot Celta Vigo var väl inte lika bra även fast man tog poäng, för Celta Vigo var det klart bättre laget där och borde kanske vunnit. Men Fede Cartabia, som man värvat från Valencia, placerade in 1-1 efter dryga timmen och räddade en poäng åt laget. Nu är det derby och då kan bekant vad som helst hända, och jag blir inte alls förvånad om gästerna kniper samtliga poäng här. Jag tror dessutom att det passar med bortagräs för Cordoba, då man kan spela utan större press på sig. Hos Cordoba stryker vi Crespo och Luso som fortfarande är skadade.


Detta är en jämn match i mina ögon och jag förstår inte riktigt hur Almeria kan ha blossat upp till så stora favoriter. Nu är inte Cordoba något demonlag ska sägas, men större under än tre poäng på Mediterráneo har helt klart skett. Testar därför en mindre insats på Cordoba med pengarna tillbaka på ett kryss.

/e@sy