Spel på Juegos Mediterráneos i afton där Almeria ska försöka distansera sig en smula från nedflyttningsstrecket. Men det blir inte lätt då ett formstarkt Celta Vigo kommer på besök. Vi kan nog få se en underhållande match här.

  • Match: Almeria – Celta Vigo
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Almeria har haft en tung säsong och placerar sig just nu precis ovanför nedflyttningsstrecket på en 17:e plats. I och med att Granada vann i helgen och även Deportivo plockade poäng så skuggar dessa lag Almeria tätt bakom. Det är dåliga nyheter då Almeria har kvar att möta Celta Vigo, Malaga, Sevilla samt Valencia, vilket är mycket tuffa motståndare. Det positiva med de avslutande matcherna är att 3 av 4 spelas hemma på Juegos Mediterráneos. Almeria har två raka hemmavinster där Granada (3-0) samt Eibar (2-0) besegrats och det har varit fina insatser från laget. Målformen finns där och med Thievy och Wellington Silva tillbaka från avstängningar så spetsas offensiven till ytterligare. Men nu är det inte Granada eller Eibar på andra sidan, utan ett Celta Vigo som har en mycket vass offensiv. Almeria kommer gå för seger och det kan Celta Vigo mycket väl straffa i kontringarna.

Hos hemmalaget stryker vi den skadade duon Fran Vélez och Míchel Macedo. I övrigt inga bekymmer.

almeriacelta_200x200

Celta Vigo har hämtat sig från sin djupa formsvacka och är gott gåendes för dagen. Tre vinster på de fyra senaste ligamatcherna där den enda plumpen kom mot Real Madrid (2-4) på hemmagräs. Men det var en mycket fin insats från de ljusblå som mycket väl kunnat räcka till poäng. Laget har fått igång målskyttet på slutet med 10 mål på de fyra senaste matcherna, och det är främst Nolito som hittat formen igen med mål i tre raka matcher. Nolito stod även för tre assisst i krossen mot Rayo Vallecano (6-1) och glänser verkligen ute på planen för tillfället. CeltaVigo har fortfarande en teoretisk möjlighet att nå en europaplats, men då är det verkligen bara en trepoängare som gäller ikväll, vilket borde öppna upp matchen.

Inga större bekymmer hos gästerna som har ett par långtidsskadade spelare. Man reser med en mycket stark trupp.


Almeria är pressade med det tuffa spelschemat man har kvar, där matcherna mot just Celta Vigo och Malaga blir dödsviktiga, då jag inte tror man räcker till mot varken Sevilla eller Valencia. Två lag som kommer gå för tre poäng och jag tror det innebär minst tre mål i matchen. Testar därför överspelet med en medelinsats!

/e@sy