Den spanska cupen rullar vidare under onsdagskvällen och jag tänkte kika lite närmare på mötet Almeria – Celta Vigo. Hemmalaget, som förra säsongen spelade i högstaligan, går otroligt tungt och parkerar just nu som jumbo i Segundan. Fokus på helgens ligamatch gör att mina slantar åker in på Guidetti och co.

  • Match: Almeria – Celta Vigo
  • Spel: Celta Vigo över 1,5 mål
  • Odds: 1,90 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Almeria spelade som sagt i La Liga förra säsongen, men hade lite otur på slutet och halkade ner i Segundan. De fick behålla stora delar av truppen trots nedflyttningen och jag trodde helt klart att laget skulle tillhöra toppen och möjligtvis ta klivet upp igen. Verkligheten har sett lite annorlunda ut då Almeria just nu är jumbo i Segundan på endast 13 inspelade poäng över 15 omgångar. Förvisso har laget plockat poäng i fem raka matcher på slutet, men det är endast oavgjorda resultat som mycket väl kunde vara fem förluster. Spelet ser inte alls bra ut med andra ord och prio ett är definitivt inte på den här cupmatchen. Tränare Joan Carrillo säger självfallet att laget ska bjuda upp till kamp och gå för seger, vilket alla tränare brukar nämna. Men ser vi till laguttagningen så ser vi att Carrillo inte bryr sig ett skit i den här matchen.

Spelare som Casto (målvakt), Fran Velez (back), Morcillo (back), Lolo Reyes (mittfält), Iago Diaz (mittfält), Jonathan (anfall) och Quique (anfall) kommer inte till spel i dagens match. Nästan alla dessa är startspelare en normal dag och vilas inför helgens ligamatch borta mot Gimnastic. Vi stryker även skadade trion Michel Macedo (back), José Angel (anfall) och Ximo Navarro (back). Almeria saknar alltså sina tre bästa försvarare samt sin förstakeeper som stått alla 15 ligamatcher och verkligen räddat laget på slutet. Tunga avbräck!

almeriacelta_200x200

Celta Vigo studsade tillbaka på vinnarspåret i helgen då Sporting Gijon (2-1) besegrades i ligan, detta efter ett sent segermål från lagets målkung Nolito. Viktig vinst för laget som hade två raka förluster på kontot och hela sju insläppta mål. Just försvarsspelet som laget visat upp mot slutet är anledningen till att jag skippar den raka tvåan här. Almeria har trots allt en del intressanta spelare offensiv. Men kikar vi framåt hos Celta Vigo så finns det en del intressanta namn även där. Nu vilas Nolito i dagens match, vilket inte var helt otippat. Men jag tycker ändå att de ljusblå är slagkraftiga framåt. Guidetti kan få chansen från start idag och sedan har vi även Orellana, Drazic, Madinda, Aspas och mycket intressanta Bongonda med i truppen. Celta Vigo är mycket trygga i sitt passningsspel och det är något som jag tror Almeria kommer få det jobbigt med, speciellt dagens backlinje som inte alls är samspelta. Celta Vigo har även varit väldigt lyckosamma på resande fot den här säsongen, med raden 4-1-1 och en målskillnad på 10-8.

Förutom Nolito så stryker vi även Sergi Gómez samt Augusto Fernandez.


Almeria har minst sagt en ljummen inställning till kvällens cupmatch och det tror jag innebär att vi får se två bortamål här. För det är framförallt i det defensiva som Almeria vilar spelare, och det lär bli tydligt mot ett passningsskickligt Celta Vigo. Vi inleder med en insats strax över medel och fyller på om startelvan är extra bra.

/e@sy