Söndag och som vanligt har vi en lunchmatch från spanska la liga att se fram emot. Den här veckan bjuds vi på Almeria – Celta Vigo som ska göra upp om tre poäng på Juegos Mediterráneos. Hemmalaget brukar bjuda på hawaii-fotboll när man är i farten, och det lär knappast bli bättre när man är i behov av en seger.

  • Match: Almeria – Celta
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,11 @ betsson
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Almeria placerar sig under nedflyttningsstrecket just nu på en 19:e plats, med endast Real Betis bakom sig. Men till skillnad från Betis så har man faktiskt häng på lagen ovan och är inte alls avsågade på något vis. Det är tajt i botten av tabellen där Almeria endast har två poäng upp till Valladolid på rätt sida strecket. Men det vill till att man börjar plocka poäng nu med endast fem omgångar kvar, speciellt i en hemmamatch mot ett motstånd av Celtas kaliber. Almeria har ett ganska gynnsamt spelschema kvar och med lite tur så kan man kanske fixa nytt kontrakt. Men försvarsspelet har varit under all kritik nu på slutet, där man hittat tillbaka till den defensiv man hade i början på säsongen. På de fem senaste matcherna så har man släppt in hela 12 mål, något som inte håller om man vill klara sig kvar i la liga. Men det finns ingen tid till att rätta till något försvarsspel nu, utan Almeria måste framåt och plocka tre poäng inför hemmafansen. Det har varit väldigt mycket raggarfotboll på hemmagräset och kikar vi fyra hemmamatcher tillbaka så är det ett snitt på 4,5 mål per match. Det skvallrar en del om hur matcherna brukar se ut Almeria spelar, och jag tror inte det blir någon skillnad här.

Hos hemmalaget stryker vi den skadade duon Dubarbier samt Torsiglieri.

Celta Vigo placerar sig på en 14:e plats i nuläget och är precis som Almeria inblandade i bottenstriden, om än inte lika allvarligt. Man har fem poäng till godo på Getafe under nedflyttningsstrecket och hade givetvis kunnat andas ut en aning om man lyckas sno med sig en trepoängare hem till Vigo. Man har nämligen kvar att möta Real Madrid (h) samt Valencia (b) i de två sista omgångarna, och det är matcher som man absolut inte vill spela med kniven under strupen. Det är sällan som laget backar hem och det tror jag inte att man gör i dagens match heller. Man trivs med stort bollinnehav och det är det fina passningsspelet som har varit nyckel till poäng den här säsongen. Nu har man dock inte särskilt fin form för dagen där man åkt på tre förluster på de fem senaste matcherna. I de två senaste matcherna mot Rayo (0-3) samt Sociedad (2-2) så har man dessutom släppt in en del mål. Det är oroväckande när man möter ett väldigt desperat Almeria, för hemmalaget kommer verkligen anfalla på bred front. Men samtidigt så kommer Celta ges fina kontringslägen där man har en del klasspelare i Nolito, Rafinha samt Charles.

Hos gästerna stryker vi Aurtenetxe (avstängd) samt Fernández (skadad), i övrigt inga bekymmer.


Jag vet inte direkt om det är någon fördel för Almeria att ha hemmaplan när man verkligen måste gå för en seger. Man har haft en tendens i att tappa försvarsspelet fullkomligt när man anfaller och det är farligt mot Celta Vigo. Förväntar mig väldigt mycket raggarfotboll i den här matchen med chanser åt bägge håll, då tycker jag att oddset för över 2,5 mål är lockande. Testar en insats strax under medel på detta spel!

/e@sy