Kvällens sena match i Spanien hämtar vi från Mediterráneos där Almeria och Atlético Madrid drabbar samman. Gästerna toppar tabellen efter senaste ligavinsten och är nog väldigt sugna på att behålla den positionen efter dagens match. Testar mig på ett handikappspel med en mindre insats.

  • Match: Almeria – Atlético
  • Spel: Atlético -1,5 (asian handicap)
  • Odds: 2,075 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Almeria är nykomlingar i la liga och placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket just nu på 22 inspelade poäng. Det är vad jag förväntat mig av laget och jag tycker inte man visat upp något extra som talar för laget i en sådan här tuff match. Formen är lite tveksam och man kommer in här med tre förluster på de fyra senaste matcherna. Nu har dessa förluster kommit på resande fot ska sägas, men jag tror fortfarande man kommer få det riktigt svårt här. På hemmagräset kommer man förmodligen spela lite mer offensivt än vad man hade gjort på bortagräs, och det är något som jag tror man kommer få äta upp ordentligt här. Man har faktiskt två raka hemmasegrar där man dessutom hållit nollan, men att jämföra Granada (3-0) och Getafe (1-0) med kvällens motståndare bör man inte göra. Vi kan istället kika hur det gick när Almeria spelade mot Real Madrid på hemmagräset, en match som man förlorade med 5-0. Håller man inte ihop lagdelarna så finns det risk för att man får plocka ut många bollar ur det egna nätet.

Hemmalaget saknar fortsatt högerback Nelson och anfallare Rodri som går skadade.

atleticocosta1

Atlético Madrid tog äntligen chansen förra helgen då man besegrade Sociedad med 4-0 och klättrade upp i serieledning. Det är väldigt imponerande att man krigar så hårt mot Real Madrid och Barcelona så här långt in på säsongen, och nu gäller det bara att minimera misstagen i ligan. Man spelade cupmatch tidigare i veckan där man förlorade mot Real Madrid med hela 3-0 på bortagräs, ett resultat som man med största sannolikhet inte kommer vända hemma på Vicente Calderon. Därför tror jag det är full fokus här och nu gäller det att behålla avståndet ner till de spanska giganterna. Dessutom har man Diego Costa avstängd i cupreturen, så han lär vara ordentligt hungrig här. Med Ronaldo borta i tre ligamatcher så har Costa chans att gå ikapp och gå förbi Ronaldo i skytteligan, det borde vara en liten morot. Man har lite skador i truppen nu och ny på listan är David Villa, men jag tycker inte det är någon fara på taket och värvningen av Diego är riktigt bra.

Förutom Villa så är även Filipe Luis på skadelistan, även Koke missar dagens match då han är avstängd.


Almeria är för dåliga för att störa Atlético på allvar tror jag, både defensivt och offensivt. Spelar man lika spretigt och odisciplinerat som man gjorde mot Real Madrid på hemmagräs så är man riktigt illa ute. Testar därför en mindre insats på Atlético -1,5 till 2,075 hos bet365.

/e@sy