Almagro spelar sin favorit turnering här i Acapulco och i semifinalen går han in för att möta Nadal.

 

  • Matchen : Almagro – Nadal
  • Liga : ATP Acapulco
  • Speltips : Almagro +4.0 games i matchen
  • Odds : 2.17 @ Pinnacle Sports
  • Units : 4/5
  • Spelstopp : 05.00

 

Nicolas Almagro ifrån Spanien spelar nu sin favorit turnering på ATP touren och han gör alltid bra resultat här.  Han har vunnit här två gånger och han gillar verkligen underlaget hära, det är inte sådär jätte snabbt men han har såpass hårda servar så hans servar går igenom det söliga och han gör ändå flera ess per match och tappar knappt bollar i sina första servar. Han har en svårläst serve då han har ett lågt uppkast och en snabb rörelse. Han spelade igår emot Zeballos och då imponerade han stort på mig, hans grundslag vart helt enorma och han spelade otroligt offensivt och det är just det han måste göra emot en halv skadad och inte en såpass rörlig Nadal. Almagros backhand var riktigt bra igår, när han hamnade under press så kunde han vända det med hans backhand så att han fick övertaget och sedan kunde kontrollera poängen så som han ville.

Rafael Nadal ifrån Spanien är tidernas bästa grus spelare enligt mig men han skadade sig i Wimbledon och missade resten av säsongen på grund av sin knä skada som han senare opererade. Han har spelat två stycken turneringar innan denna och han kom till final i en där han förlorade emot Zeballos i tre set och i den andra vann han enkelt över Nalbandian i två raka set. Han har varit riktigt dålig ute i hörnen och han har gjort mycket misstag i sin defensiv som har varit hans ”varumärke” att man måste slå 3 stycken vinnare för att slå ut  honom. Jag har märkt att han har blivit tröttare och gör mycket mer misstag ju längre matcherna går, t ex igår emot Mayer så var han bra i första set men i andra set så såg han riktigt slö och seg ut. Hans returer har varit dåliga men har blivit bättre till denna turneringen.

Nadal har 8-0 i matcher emot Almagro men jag känner att om det är någon gång Almagro kommer att vinna så är det idag och jag ger han en riktigt bra chans att lösa denna linan. Spelar Almagro offensivt så har han tom bra chans att vinna matchen.

Lycka till!

/Lidde

-Twitter-

@spelaspelse

@gurujebba