janowicz Jerzy Janowicz tycks trivas oerhört bra på gräset i Wimbledon och med tanke på hur öppen vägen ligger fram till semifinal tror jag att vi får se en riktig krigare där ute. Polacken har en vinnar-mentalitet till skillnad från dagens motståndare.

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: Wimbledon
  • Match: Nicolas Almagro – Jerzy Janowicz
  • Spel: Janowicz
  • Odds: 1,80 @ paf
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 12.30

Nicolas Almagro står för motståndet. En spelare som har en riktigt bra förstaserve, vacker backhand och effektiv forehand. Han har alltså inga direkta svagheter i sin offensiv men spelar man höga bollar mot hans backhand hamnar spanjoren plötsligt i problem och returspelet på snabba underlag har en del att önska.

almagro

Trots att Almagro servar som en häst är han ändå ojämn i servandet. Vem han än möter på blir det problem i åtminstone ett par servegem under en match. Det är snarare en regel än undantag att han tappar förstaserven under en match.

Jerzy Janowicz har en bättre serve, eller, han är stabilare i egna servegem. Hans forehand är lite bättre, men precis som Almagro har han problem på backhandsidan. Polacken föredrar dock att styra spelet och har en av tourens bästa stoppbollar i sin arsenal.

Almagro hade problem med Jurgen Zopp i förstarundan, en spelare som knappt lirat senaste året p.g.a en ryggskada. Rufin i andrarundan blev inte heller enkel och där tappade spanjoren ett set och det var inte långt ifrån att det blev ytterligare ett.

Janowicz – krossade Kyle Edmund i första, inte konstigheter, britten är totalt värdelös. Det är bara att somna om att drömma om någon annan spelare. För den där albino-ungen kommer aldrig att bli något. I andrarundan krossades en formstark Stepanek – mycket stark.

Amlagro har inga skalper på gräs, men slår oftast motståndarna han ska slå. Han har bara vunnit en match i karriären som underdog på gräs – något som talar för polacken.

Vi lär få se ett par tiebreak, men sammantaget ska Janowicz vara den starkare och vinna till 1,80.