almagro Nicolas Almgaro mot Tomas Berdych är en av tourens kanske största hatmatcher. Alla minns väl när Berdych anklagade spanjoren för att sikta på honom framme vid nät vilket ledde till uteblivna handskakningar efter matchen. Vi kan räkna med en del prestige här.

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Shanghai
  • Match: Nicolas Almagro  Tomas Berdych
  • Spel: Över 22 games i matchen
  • Odds: 1,71 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 13:00

 

Nicolas Almagro har inte varit lika effektiv på hardcourt senaste månaderna som han bevisligen kan vara. Han var ju bara en poäng från semifinal i Australian Open och har en effektiv serve på hardcourt, kanske tourens mest underskattade. I senaste matchen mot Chardy hittade spanjoren 75% förstaservar och vann 90% av dessa – ett sundhetstecken.

Det är dock tydligt att Almagro hittat rätt nu. Det ser man inte minst på antal serve-ess, förstaservesprocent och antal vunna servar på förstaserven. Det är glasklart att han hittat formen där. Dagens motståndare, Tomas Berdych, gav upp semifinalen i Peking mot Rafael Nadal p.g.a en axelskada som gjorde det svårt för honom att serve. Tjeckens fysiska status är en smula oklar vilket för att Almagro har större chans att störa honom idag än i vanliga fall.

Historiskt sett har bara 6 av 12 matcher slutat över 22 games. Men det finns några faktorer jag vill peka på som stöder vårt spel. Dels prestigen i deras möten numera. Båda vill vinna till varje pris. Sen har också Almagro spelmässigt höjt sig avsevärt senaste åren. Aldrig har Berdych stått så högt som 1,60 på hardcourt mot Almagro.

Båda spelarna har en mycket bra serve som får kategoriseras som världsklass. Almagro har imponerat spelmässigt senaste matcherna med behärskade segrar mot hemmaspelaren Nishikori, Chardy, Go Soeda och Becker. Dessutom pressade han Del Potro till två tiebreak.

Jag tycker att argentinaren Del Potro är en bra måttstock här. Han känns väldigt lik Berdych i spelstilen och de är nästan alltid i närheten av varandra på rankingen.

Underlaget är snabbt i Shanghai och det bäddar för procentuellt högre holds än normalt.