Plockar ytterligare ett långtidsspel såhär mindre än veckan kvar till allsvensk premiär. Fortsätter på spåret att plocka ett objekt där två anfallare ställs mot varandra. Insatsen för detta spel är en högre sådan, närmare bestämt 7/10 units.

  • Match: Teteh Bangura vs Moestafa El Kabir
  • Spel: Moestafa El Kabir
  • Odds: 1,91 @ betsafe
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 31/3, 19:00

Tycker mig ha funnit ännu ett intressant spel av denna sort. För en vecka sedan skrev jag om en likadan duell, då mellan Robin Söder och Lasse Nilsson, som går att läsa här. Den här gången är det två anfallare från AIK respektive Häcken som gör upp, och tror att den sistnämnde drar det längsta strået. Bangura har en något karriär bakom sig. 24-åringen fick sitt genombrott i samma klubb han nu återvänder till, det efter endast spelat i division 1 och Köpings IF tidigare. Då blev det ett halvår i Allsvenskan och sedan vidare till turkiska ligan och därefter har besvären varit många för anfallaren från Sierra Leone. Det har sedan 2011 endast bli ett fåtal matcher över dussinet och dessa har kommit i turkiska andraligan samt för Beitar Jerusalem i Israel. Skadeproblemen har varit stora och framförallt är det knäna som har varit bekymret.

Nu är det alltså en comeback till svensk fotboll och AIK där fördelarna är många. Det är här som han slog igenom och kan genom det finna en skön trygghet. Han ankom till Sverige med en väntade meniskoperation och som nu är genomförd utan några komplikationer. Statusen på spelaren idag är något oklar. Att han ska kunna spela i premiärmatchen mot IFK Göteborg är så gott som helt avskrivet. Vi ska dessutom komma ihåg att framför 24-åringen finns både Henok Goitom och Kennedy Igboananike som båda tillhörde toppen av de allsvenska anfallaren i fjol. Det kommer absolut inte vara så att det finns en given startplats för Bangura när han är fri från skada, utan snarare tvärtom. Denna affär är heller inte någon som sträcker sig hela säsongen utan endast till den 15:e augusti, då spelaren troligen återvänder till Turkiet. De senaste åren har varit krångliga för ”Bang Bang Bangura” och att han ska lyckas hitta formen under perioden och spela till sig en ordinarie plats känns ganska långt borta. Jag ser på sin höjd att AIK-lånet når upp till 4-6 mål.

kabir banguraa

Den andra parten i detta spel är Moestafa El Kabir. Den ett år äldre anfallaren har Marocko som sin nationalitet, men har ett långt förflutet som proffs i Holland och en kortare vända i Serie A, Italien. Nu är det dags för 25-åringen att göra sin andra säsong som Häckenspelare. Trots att det gick väldigt trögt för laget som till slut placerade sig på en tiondeplats, blev det tolv på 22 matcher vilket är ett bra facit. Tror dessutom att vi kan förvänta oss en betydligt stabilare prestation av Häcken kommande säsong, så att Moestafa skall kunna utöka sin målproduktion denna säsong känns väldigt troligt.

Det var redan inför säsongen 2010 som den marockanske anfallaren hämtades in till den svenska fotbollen. Mjällby AIF som stod för en bra scouting när det värvades ifrån holländska Nijmegen. Enda sedan dess, bortsett från perioden i Cagliari, har han kontinuerligt levererat utan några större formsvackor. En parameter som vägs in i spelet är att risken för en försäljning är stor, då det redan under vintern var väldigt nära en sådan till Bröndby. Men det krävs väldigt goda prestationer innan sommarens fönster öppnar så tror att vi kommer få se en helmotiverad Kabir som utan några problem når upp till 8-10 mål innan en eventuell försäljning blir aktuellt.

                                                                                                                                                          

Tycker att bedömningen som Betsafe gjort är väldigt skev. Att Bangura är favorit med sina 1,79 mot Kabirs 1,91 känns direkt obegripligt. Häckenspelare har redan under matcherna i Svenska Cupen visat upp att formen är god och kommer att kunna leverera betydligt fortare än sin motståndare i detta objekt. Spelar på att Kabir gör fler mål än Bangura.

/Mikel